Press / Dnevnik: Vojvodina: Oporavio se Milko Novaković

Vojvodina: Oporavio se Milko Novaković18.08.2014. 23:00

Dnevnik(1)
M

alerima je, svi se nadaju, došao kraj, pa je stasiti štoper Vojvodine Milko Novaković nakon teže povrede (iščašenje ključne kosti i kidanje ligamenata) počeo da trenira.

Doduše, za sada se trening svodi na lagano trčkaranje, a prema prognozama lekara već sledeće nedelje bi trebao da se priključi prvotimcima i radi punim intenzitetom.

- Super se osećam, bolova više nema, a što je još važnije, nema ni straha. Ovih dana samo pravolinijski trčim, ali uskoro ću krenuti ozbiljnije da radim. Jedva čekam, jer uželeo sam se lopte, dosta je bilo “krugova”, bicikla i teretane – kaže Novaković. –

Rođeni Srbobranac, dete Vojvodine u koju je stigao kao desetogodišnji dečak, kao i mnogi igrači pre njega do seniorskog pogona i crveno – belog dresa stigao je zaobilaznim putem. Nakon izlaska iz omladinskog pogona, usledile su dve pozajmice, pa ugovori sa Banatom, Novim Sadom, Mogrenom, mađarskim Videotonom, da bi se opet obreo u Vojvodini, ali su ponovo usledile pozajmice, posle čega je zaigrao za Javor, BSK Borču, a onda je usledila odiseja u Dačiji iz Moldavije, koju je trenirao bivši trener Voše Dejan Vukićević. Ni tamo nisu cvetale finansijske ruže, da bi 1,89 visoki defanzivac ponovo stigao u njegovu Vojvodinu. Krenuo je da se ozbiljno nameće, a onda peh: petog dana letnjih priprema na treningu se sudario sa saigračem i završio na hirurškom stolu, pa u gipsu. Sada je opet na novom početku, ali optimizma mu ne fali.

- Uveren sam da imamo vrlo dobar tim koji ima velike šanse da se uključi u borbu za titulu. Dobro se radi, atmosfera u klubu i među igračima je odlična i mislim da možemo da iznenadimo i uključimo se u borbu za sam vrh, naravno i da ponovo napadnemo kup – kaže Milko.

Naravno, tu su i lične ambicije.

- Mislim da ći biti potpuno spreman i da ću konkurisati za tim u 5. ili 6. kolu. raspoložen sam za rad i moje je da se nametnem, a ostalo neka ide svojim tokom – kaže dvadesetšestogodišnji štoper Vojvodine.


Kočović u Čelarevu

Mladi levi bek Vojvodine Nenad Kočović (19), narednih šest meseci provešće na pozajmici u Čelarevu. Defanzivac ima dvojnu registraciju i u narednih pola godine pokušaće se pokaže svoje kvalitete u ČSK – u, članu Srpske lige - grupa Vojvodina.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...