Press / Dnevnik: FK Vojvodina i DOO „Vuković 1967” nastavljaju rat

FK Vojvodina i DOO „Vuković 1967” nastavljaju rat18.08.2014. 23:03

Dnevnik(3)
K

ompanija “DOO Vuković 1967” juče se oglasila saopštenjem u kom je oštro replicirala aktuelnom rukovodstvu FK Vojvodina, optužujući ih za malverzacije prilikom transfera Sergeja Milinković – Savića u belgijski Genk. U saopštenju između ostalog stoji da je rukovodstvo kluba (ne navodi se koje, sobzirom da se poslednjih meseci često menjalo) došlo u kompaniju Vuković i zatražilo novčanu pomoć, kako bi klub mogao da isplati zaostale plate.

U saopštenju se, između ostalog, kaže:

- Naša kompanija je osetila ogromnu obavezu da pomogne FK Vojvodini u tako teškom trenutku. Rukovodeći ljudi FK Vojvodine su nam predložili da im odmah damo 360.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a za uzvrat da nam daju 50 odsto svojih ekonomskih prava za Milinković - Savića. U ugovoru stoji pod tačkom 3. da je “DOO Vuković 1967” vlasnik 50 odsto svih ekonomskih prava na Sergeja Milinković - Savića i da FK Vojvodina ne može da pregovara niti proda igrača bez prethodne pismene saglasnosti “DOO Vuković 1967”. Mi smo iz medija saznali da FK Vojvodina pregovara sa klubovima, pa smo odmah uputili pismenu opomenu klubu.

U istoj tačci ugovora stoji da FK Vojvodina mora da izvesti budući klub da je već jednom prodala 50 odsto ekonomskih prava za igrača Sergeja Milinković - Savića. Međutim, FK Vojvodina to nije učinila.

Što se tiče naše tvrdnje da je Sergej Milinković - Savić prodat za 1.800.000 evra i odgovora FK Vojvodine da je njegov transfer 850.000 evra i zavaravanja javnosti sa priznanicom sa sajta FIFA, mi se pitamo gde je razlika od 950.000 evra - kažu u „DOO Vuković 1967“.


Sklapao ugovor sam sa sobom

Povodom saopštenja iz kompanije “DOO Vuković 1967”, od aktuelnog rukovodstva FK Vojvodina smo zatražili odgovor na tvrdnje bivšeg člana Upravnog odbora novosadskog superligaša.

Ipak, u Upravnom odboru kluba su nam rekli da trenutno imaju mnogo preča posla od polemike preko medija sa članom bivše uprave FK Vojvodina, te su samo ponovili da je javnosti nedavno stavljen na uvid navodno “sporni” dokument koji jasno pokazuje za koji iznos je prodat Sergej Milinković – Savić, te da očekuju da nadležni državni organi provere navode obe strane.

Takođe, aktuelno rukovodstvo FK Vojvodina poziva predstavnike državnih institucija da provere poslovanje sadašnje uprave, ali i svih prethodnih uprava, pogotovo one koja je sklapala sporne aranžmane s Vukovićem, jer činjenica je da je Dragoslav Vuković dok je bio član UO sklapao ugovor sam sa sobom: sedeo je u Upravnom odboru i glasao za sklapanje ugovora s firmom čiji je on vlasnik.

Na taj način sklopljen ugovor, smatraju u aktuelnom Upravnom odboru FK Vojvodina, sa pravne strane je apsolutno ništavan. Po mišljenju sadašnjih klupskih čelnika, posebno interesantno će biti saznanje na čega je prethodna uprava (čiji je član bio upravo Vuković) potrošila novac od nesporne pozajmice koja je iznosila 360.000 evra.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...