Press / Mondo: Dušan Tadić o "šitkli", Lovrenu, navijačima...

Dušan Tadić o "šitkli", Lovrenu, navijačima...19.08.2014. 12:25

Mondo(0)
N

jegovo srednje ime je asistencija.

U Holandiji je bio prepoznatljiv po tome, godinama je bio ubedljivo najbolji "paker", a tamo gde je stao u "Zemlji lala", nastavio je u Premijer ligi. Njegova potez petom u meču njegovog Sautemptona protiv Liverpula na Enfild roudu nešto je o čemu se priča na Ostrvu.

Sautempton je izgubio, ali je, realno, mogao bar do boda.

U razgovoru za "Sport", Tadić je rekao da je njegov tim zaslužio možda i ceo plen, da nije imao nikakvu tremu na prepunim tribinama bučnog Enfilda, a dopada mu se što je odmah na Ostrvu dobio nadimak tamošnjih medija - "gospodin snabdevač".

Početkom drugog poluvremena napravio je vanserijski potez, proigravši petom saigrača Natanijela Klajna, ne gledajući gde je on. Ali, znao je da će biti baš tamo gde treba. Klajn je potom postigao gol za 1:1.

"Stalno govorim Klajnu da ne gleda šta ću ja da uradim, nego da bude spreman za loptu koja će ga sigurno pronaći", kaže srpski reprezentativac.

Ističe da nije osećao nikakav strah na debiju u Premijer ligi.

"Preko glave sam preturio mnogo utakmica, redovno igrao u Holandiji pred krcatim tribinama... Atmosfera je bila kakva i dolikuje hramu fudbala. Ipak, mislio sam da su navijači Liverpula glasniji kad pevaju 'Ti nikad ne hodaš sam' (You'll Never Walk Alone). Govorim to na osnovu onoga što sam svojevremeno slušao u Enšedeu, gde simpatizeri Tventea takođe koriste LIverpulovu himnu da bi podigli miljenike. Verujte da nema bitne razlike".

Posle meča, Tadić je zamenio dres sa Hrvatom Dejanom Lovrenom, koji je ovog leta prešao baš iz Sautemtpona u Liverpul. Njih dvojica su se zbližili na pripremama Sautemptona.

"Logično je što sam menjao dres sa Lovrenom. On je uzeo moju jedanaesticu, a ja njegovu šesticu".

Kaže i da neće poleteti posle hvalospeva engleskih medija.

"Ovde nema dizanja nosa, a znate zašto? Zato što ovde nema lakih protivnika i toga su svi svesni".

Odlukom trenera Ronalda Kumana, Tadić je izašao iz igre 15-ak minuta pre kraja. Mnogi smatraju da je Kuman pogrešio i da Sautempton možda i ne bi izgubio da je srpski fudbaler ostao u igri.

"Šef je bio ubeđen da sam se umorio, plašio se da ne dobijem udarac u koleno na kojem sam se žalio u delu priprema. Zato me i zamenio. Čovek je želeo najbolje".

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...