Press / Večernje novosti: Gaćinović i Babić: Jedva čekamo da derbi počne

Gaćinović i Babić: Jedva čekamo da derbi počne21.08.2014. 08:58

Večernje novosti(0)
N

ajmlađe uzdanice Vojvodine, Mijat Gaćinović (19) i Srđan Babić (18), samouvereni i motivisani s nestrpljenjem čekaju subotnji derbi. Zvezdi ne prete, ali imaju poseban elan za novo dokazivanje, posle dve pobede na startu šampionata.

- Odlično smo startovali, zadovoljan sam formom i spreman za utakmicu pred koju specijalna motivacija nije potrebna. Imamo dobar skor sa Zvezdom u poslednje vreme, kao i sa Partizanom, pa očekujem još jednu dobru partiju. Naravno da idemo na pobedu, ali znamo da će biti mnogo teško jer Zvezda ima odličan tim i sjajne pojedince, poput Lazovića, Pečnika i Milijaša - kaže Gaćinović, koji je sezonu otvorio golom protiv OFK Beograda.

Štoper Babić već igra kao iskusan i smatra da Vojvodina protiv Zvezde ne treba da menja recept iz prethodnih mečeva.

- Zvezdu maksimalno poštujem, ali treba da igramo kao uvek i problema ne bi smelo da bude. U ekipi je odlična atmosfera, dobro igramo, pobeđujemo... Jedva čekam da derbi počne, biće to pravi ispit posle odličnog starta i voleo bih da prikažemo dobar fudbal i očekujem pobedu koja bi nas još više motivisala za nove izazove u šampionatu - istakao je Babić.

Za duel sa Zvezdom registrovana su i pojačanja, Slobodan Novaković, Nikola Mojsilović i Stefan Zogović, pa je na treneru Zoranu Mariću da odluči hoće li oni biti u konkurenciji za tim.


GAĆINOVIĆ NE MISLI O ODLASKU

Babić i Gaćinović su uveliko na meti inostranih klubova...

- Meni je u Vojvodini fino i ne razmišljam o odlasku. Interesuje me moj klub i meč sa Zvezdom, za druge priče ima vremena. Želim da ove jeseni prikažem što bolje igre, a na zimu ćemo videti - kaže Gaćinović.

S druge strane, Babić je na dobrom putu ka Sampdoriji, ali kaže da nema novih detalja i da se koncentriše samo na prvenstvo.


ULAZNICE

ULAZNICE za subotnji derbi (20.30) prodaju se po ceni od 500 dinara („zapad“), 400 („istok“) i 200 dinara („sever“). Takođe, svi koji su sačuvali karte s utakmice protiv OFK Beograda imaju pravo da ih zamene za pozivnicu za zapadnu tribinu protiv Zvezde.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...