Press / Dnevnik: Atmosfera garantuje pobedu

Atmosfera garantuje pobedu22.08.2014. 01:27

Dnevnik(0)
G

roznica fudbalskog derbija već danima trese Novi Sad, jer Vojvodina u subotu dočekuje Crvenu zvezdu (20.30), u momentu kada su oba kluba odigrala dobre partije u prva dva kola, a timovi su bili solidno raspucani, postigavši po pet golova.

Ko kakav ima kvalitet, kakva je trenutna forma tima i kome će boginja Fortuna biti naklonjena, znaće se sutra uveče, ali ljubitelji fudbala odmeravaju mogućnosti dva crveno – bela tima koja su dobro počela prvenstvo, ali u, ruku na srce, ne naročito kvalitetnoj domaćoj ligi.

Zvezda je delovala moćno pritiv Nišlija i Jagodine, ali jasno je da će se u subotu nameriti na daleko jaču odbranu nego u uvodnim kolima, a nju predvodi odlični mladi štoper Vojvodine Srđan Babić.

- Crvena zvezda ima dobar tim u kom igra nekoliko vrlo iskusnih i kvalitetnih igrača, poput Milijaša, Mijailovića, Pečnika, te Darka Lazovića, od koga nam možda preti najveća opasnost. Naravno, naš stručni štab je skenirao njihovu igru, ali mi smo naučeni da pre svega vodimo računa o svojoj igri. Tako će biti i sutra – kaže Srđan Babić.

Na pitanje da uporedi mogućnosti timova, te apostrofira kvlitet Vojvodine, mladi štoper nema dilemu.

- Iskustvo je na strani Zvezde, koja na startu ovog prvenstva deluje kao kompaktan tim, gde je igra pojedinaca podređena kolektivu. Što se nas tiče, imamo sjanu atmosferu u ekipi, mladost, borbenost i činjenicu da baš nikome u domaćem prvenstvu, pa ni šampionu Crvenoj zvezdi, ne priznajemo, niti mislimo da su bolji od nas. Nikoga se ne plašimo, i potrudićemo se odigramo što bolje, pa ako budemo na svom novou, rezultat neće izostati – kaže pouzdani defanzivac, koji je, ni kriv ni dužan, pre desetak dana bio proglašen za novo pojačanje Crvene zvezde, ali je kasnije oldučno demantovao prelazak na Marakanu, uz napomenu da takva opcija za njega ne dolazi u obzir.


Zvezda u mislima

Prelazni rok traje so 31. avgusta, što znači da ima dovoljno vremena da igrači promene sredinu. Po pisanju nekih italijanskih medija, za Srđana Babića je zainteresovana Sampdorija.

- Ništa zvanično nije stiglo ni u Vojvodinu, ni do mene lično. Trenutno, zanima me samo meč protiv Zvezde, samo o tome razmišljam i ostale stvari me ne interesuju – veli Babić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...