Press / Večernje novosti: Za Vojvodinu je napad jedini recept

Za Vojvodinu je napad jedini recept22.08.2014. 16:58

Večernje novosti(3)
D

erbi je sve bliži, a Novosađani sve hrabriji. Fudbaleri Vojvodine, posle uspešnog starta, ističu da imaju mnogo samopouzdanja i odličnu osnovu za odmeravanje snaga sa Crvenom zvezdom u subotu na „Karađorđu“. U obzir uzimaju i činjenicu da im u goste dolazi aktuelni šampion koji je takođe zabeležio dva trijumfa na početku jeseni.

- U derbiju se nikad ne zna, ali je već sada jasno da će to biti, tako da kažem, spektakl i divan meč - kaže Bojan Nastić (20), čuvar prostora uz levu aut liniju Novosađana. - Jer, uveren sam da će obe ekipe igrati bez kalkulacija, na sve ili ništa, a jasno je da ćemo mi uz podršku naših navijača igrati na pobedu, kao i uvek. Naravno da respektujemo Zvezdu, ali mi drugačije jednostavno ne znamo da igramo, osim napadački. Bez obzira na to ko je na drugoj polovini terena, naš cilj je uvek isti.

Uzdanica novosadske odbrane ističe da se u odmeravanju sa ekipom sa „Marakane“ ne vredi braniti i da je jedini način kojim se može stići do trijumfa, upravo ofanziva od prvog zvižduka.

- Naš stadion, naši navijači, elan od dobrog početka sezone kakav nije zabeležen u poslednjih pet-šest godina... Sve su to razlozi iz kojih moramo igrati naš model, našu igru i napasti gosta, pošto je to put kojim se stiže do pobede.

Bek Novosađana, poznat po probojima po levoj strani, prvo će morati da ispuni defanzivne zadatke u direktnom duelu sa Darkom Lazovićem.

- Opasan je igrač i znamo se dobro. Ima sve kvalitete, brz je i prodoran ali nadam se ipak da će i on morati da vodi brigu o mojoj igri, da će mene više čuvati i da će imati više defanzivnih zadataka.


VANjA DEBITUJE U DERBIJU

Vanja Milinković-Savić (17), golman Vojvodine, već u trećem meču biće akter derbija.

- Samo da sve bude opušteno - kaže Vanja. - Ne volim pritiske sa strane već da se igra rasterećeno. U klubu nemamo imperativ, ali će igrači na terenu biti opterećeni rezultatom i neću da to utiče na mene. Smatram da smo uz Zvezdu i Partizan konkurenti za trofej, međutim, to je potrebno na terenu dokazati.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...