Press / Dnevnik: Čeka poziv selektora Ćurčića

Čeka poziv selektora Ćurčića25.08.2014. 22:30

Dnevnik(0)
I

ako je zavesa na minuli derbi između Vojvodine i Crvene zvezde spuštena i novosadski superligaš se okreće gostovanju solidnim Jagodincima, i dalje se sabiraju utisci sa pomenutog meča u kome se Vošina mlađarija istinski trudila, ali nije mogla da probije pravi bedem Beograđana. Među zapaženijima u redovima novosadskih crveno – belih bio je mladi bek Bojan Nastić. Njegov direktni rival Darko Lazović je imao dva vrlo opasna prodora, ali se u većem delu utakmice gotovo nije video. Sa druge strane, Nastić je stizao da pomogne navalnom redu, ali, kao i njegovi saigrači, samo do tridesetak metara od Zvezdinog gola. - Nismo nalazili rešenje za čvrstu odbranu protivnika. Falio nam je završni pas i bolja završnica. U poslednjih 20 minuta sabili smo Zvezdu na tridesetak metara od njenog gola, ali nedostajalo nam je više koncentracije i timske igre da postignemo gol, a mislim da bi nerešen rezultat bio najrealniji ishod meča – smatra Bojan Nastić.

U danima pre meča mučila ga je visoka temperatura, ali je stisnuo zube i, iako je pružio solidnu partiju, nije do kraja zadovoljan svojim izdanjem, jer smatra da je u ofanzivnim akcijama morao više da pokaže. Sredinom drugog dela meča nanizao je dvojicu rivala i sjajno uposlio Veselinovića, ali centarfor je izblokiran u izglednoj šansi. Ipak, odlična defanziva Zvezde i ekstra raspoloženi Marko Petković po desnoj strani onemogućili su prepoznatljive i upotrebljive Nastićeve centaršuteve koji na mnogim utakmicama stižu sa levog boka.

Ipak, uočljivo je da su Bojanove partije sve bolje i zrelije. Precizni pasovi i dobri ubačaji lopte u protivnički šesnaesterac sve češće dobijaju pratnju i u dobroj defanzivi i markaciji protivnika. - Svestan sam da u fazi odbrane mogu još dosta da napredujem i da mi je to do skora bio nedostatak. Ipak, dosta sam individualno radio na tom planu i mislim da sam se popravio u tom segmentu igre. Ipak, levi bek je pre svega odbrambeni igrač i najvažnije je da se odradi posao na svojoj polovini terena – rezonuje Nastić.

Levonogi bek ima dvadeset godina i ugovor sa Vojvodinom na još dve sezone. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije, a bio je na širem spisku generacije koje je Ljubinko Drulović lane predvodio do evropske titule za igrače do 19 godina. S obzirom da su mu partije u poslednje vreme sve bolje i zrelije, reprezentativne ambicije i te kako postoje. - Nadam se da ću svojim partijama zaslužiti poziv selektora Radovana Ćurčića. To očekujem i priželjkujem – kaže Bojan Nastić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...