Press / Mondo: Voša opet pobeđuje, kao i pre Zvezde

Voša opet pobeđuje, kao i pre Zvezde31.08.2014. 22:20

Mondo(0)
K

ao što je i bilo očekivano, jedan od najzanimljivijih i najuzbudljivijih mečeva 4. kola Superlige odigran je pod Đurđevim brdom, pred reflektorima i kamerama TV Arena sport.

Fudbaleri Vojvodine osvojili su nova tri boda trećom ovosezonskom pobedom. Na terenu "ćurana", slavili su golovima Lazara Veselinovića (dva) i Nina Pekarića. Veru u remi domaćima su ulili Nemanja Arsenijević i Miloš Lepović.

Jagodinci su ove sezone pred svojim navijačima preokrenuli protiv Radničkog. Protiv daleko kvalitetnijeg tima od Nišlija nisu uspeli.

Novosađani su stekli veliku prednost već za 19 minuta. Najpre je Veselinović iskoristio dodavanje Mirka Ivanića i prvi zatresao mrežu "ćurana" u 4. minutu. Posle četvrt časa, isto je uradio i iskusni štoper Nino Pekarić, udarcem glavom na asistenciju kapitena Marka Poletanovića iz kornera.

Jagodinci su do odmora smanjili zaostatak. Nemanja Arsenijević okrenuo se u kaznenom prostoru oko zbunjenog defanzivca Radovana Pankova (19) u 28. minutu i zatresao mrežu Vanje Milinković Savića...

Golman "lala" istakao se u drugom poluvremenu atraktivnom odbranom, ali je više posla imao njegov kolega Anđelko Đuričić. Iskusniji čuvar mreže nije "skinuo" penal Veselinoviću u 55. minutu, koji je iznudio baš strelac gola, faulom Vuka Mitoševića. Sudija Milorad Mažić nije imao dilemu.

Konačnih 2:3 postavio je Miloš Lepović, pogotkom u 73. minutu. Jagodinci više od toga nisu mogli, iako su do finiša "pritiskali" protivnika. Čak su i završili utakmicu sa igračem manje, jer je Milan Milinković dobio crveni karton kada je u nadoknadi vremena kao poslednji igrač odbrane faulirao Bobana Novakovića.

Vojvodina je u četiri kola ostvarila tri pobede. Izgubila je samo od Crvene zvezde, u prošlom kolu, 0:1.

"Kada pogledamo unazad - zadovoljni smo. Moramo biti zadovoljni, mada mislim da nismo u utakmici protiv Zvezde zaslužili da izgubimo. No, što se ove utakmice tiče, može da zvuči prepotentno da kažete da dolazite u Jagodinu da pobedite. No, moji momci imaju veliki potencijal i to se desilo", rekao je za TV Arena sport u Jagodini trener "lala" Zoran "Džimi" Marić.

Tim Mladena Dodića moraće još da radi na uigravanju novih i starih igrača. U petak je u klub stigao napadač Ognjen Ožegović.

"Nedopustivo smo primili dva gola. Prvi posle izvođenja auta, drugi posle prekida. Teško je vratiti se protiv ovakve Vojvodine, kojoj kada date prostor stvara probleme. Napravili smo mnogo grešaka, ostaju nam dve nedelje da ih ispravimo i da kompletiramo sastav, pa da nadoknadimo ovaj bolan poraz", rekao je šef struke Jagodine Mladen Dodić.

Upitan kada će debitovati Fredi Adu, nekada veliki američki talenat, kratko je odgovorio:

"U narednim mečevima".

JAGODINA: Đuričić, F. Arsenijević, Filipović, Mihajlović , Šimac - Đurić (od 47' Jovančić), Milinković - Cvetković (od 48' Martinović), Mitošević, N. Arsenijević - Lepović (od 80' Šušnjar)

VOJVODINA: Milinković Savić - Nastić, Pankov, Pekarić, Puškarić, Alivodić, Ivanić (od 91' Makarić), Tumbasević, Poletanović, Gaćinović (od 87' Novaković), Veselinović (od 80' Stojanović)

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...