Press / Dnevnik: Marić: Dobar ofanzivni potencijal

Marić: Dobar ofanzivni potencijal01.09.2014. 22:10

Dnevnik(1)
D

rugo gostovanje – druga pobeda na početku prvenstva, to je činjenica s kojom se retko koja generacija Vojvodine mogla pohvaliti. Pored toga, nastavljen je kontinuitet dobrih, ofanzivnih partija novosadskih crveno – belih, što garantuje da će biti još dosta bodova sa gostujućih terena. Trener Vojvodine Zoran Marić je zadovoljan gostovanjem u Jagodini.

- Igrali smo dobro, napadački, i sem jednog perioda meča posle našeg vođstva od 3:1, kada je Jagodina krenula u totalnu ofanzivu, imali smo loptu u nogama i kontrolisali smo utakmicu. Ipak, i kada nas je Jagodina pritiskala, nekoliko puta smo solidno zapretili iz kontranapada. Momci su se trudili, ispunili zadatke i jedino je nedostajala bolja završnica. Imali smo šanse, trebalo je da postignemo četvrti pogodak i mirno privedemo meč kraju – kaže Marić.

Zadovoljstvo je utoliko veće jer se igralo u Jagodini, gde nikome neće biti lako da odnese bodove. To je, posle utakmica u Beogradu sa Crvenom zvezdom i Partizanom, sigurno najteže gostovanje za Novosađane.

Završen je i prelazni rok, pa strateg Vojvodine sada barem zna na čemu je i s kojim igračima raspolaže.

- U ovom prelaznom roku ostali smo bez trojice igrača iz prve postave, a nije bilo novca za zvučnija pojačanja. Rekao sam rukovodstvu kluba da je u mojoj koncepciji Radoja ključni igrač i da, ako je moguće, ne bude prodat. Ipak, stigla je dobra ponuda i Radoja je otišao, na njegovom mestu smo sada deficitarni. Takođe, odlaskom Babića ostali smo sa samo tri štopera, što je premalo. Plašim se kratkoročnih problema na nekim pozicijama, prvenstvo je dugo, ima povreda, kazni... Ipak, ova ekipa ima dobar, ofanzivni potencijal koji sa svakim timom u Srbiji može da igra na gol više. Samo treba malo vremena i strpljenja da momci koji imaju 18 ili 19 godina uznapreduju i sazreju kao igrači – smatra Zoran Marić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...