Press / Večernje novosti: Trener Vojvodine traži pobedničku seriju bez kraja

Trener Vojvodine traži pobedničku seriju bez kraja10.09.2014. 09:36

Večernje novosti(0)
V

OJVODINA je, nema zbora, jedna od ekipa koja je, pozitivno, obeležila start srpske fudbalske sezone, ali niko u Novom Sadu, naročito ne trener Zoran Marić, nema iluzija da tri pobede u četiri prva kola, same po sebi, znače nešto posebno.

- Dobro je što smo u naredna dva kola domaćini i očekujem i od igrača tražim pobede protiv niškog Radničkog i Spartaka, ali za to nisu dovoljna samo moja ili bilo čija očekivanja, odnosno „naredbe“ - kaže popularni Džimi. - Moraćemo, dakle, da budemo još bolji nego što smo bili u prethodnim mečevima.

Ono što je izvesno jeste da „panonska laka konjica“ ni u narednim utakmicama neće menjati pristup.

- Nije to samo rezultat mog opredelenja ili izbora, profil igrača je takav da upravo u ofanzivnom pristupu mogu da se najbolje iskažu - iskren je strateg Novosađana.

Mada je, u prva četiri kola, bilo odličnih pojedinačnih izdanja, Marić će i dalje insistirati na tome da je kolektiv iznad svakog pojedinca.

- Ako formirate kompaktan kolektiv, on uvek izbaci pojedinca. U prethodnim kolima to je, nesumnjivo, bio Lazar, ali će sutra to biti neko drugi i zasluge će, i tada, pripasti kolektivu. Ni takvu filozofiju nećemo menjati.

Mada, kao i većina trenera, gleda da izbegne konkretna imena, trener „lala“ ipak je spreman i na izuzetke.

- Fantastično je ono što ovog leta i jeseni pruža mali Mirko Ivanić - kaže Marić. - Kako „čita“ igru ili, naizgled ni iz čega, stvara prilike!


VANjA JE NA GOLU JER DOBRO BRANI

MARIĆ ne krije da su u opredeljenju da mesto na golu zauzme 17-godišnji Vanja Milinković-Savić važni i fudbalski, ali i finansijski motivi. Jer, Mančester junajted Vojvodini posebno plaća svaki njegov nastup za seniorski tim.

- To je za klub svakako značajno, ali je važnije to što sam, bar do sada, sasvim zadovoljan njegovim učinkom na golu. Dok bude tako, on će i biti tu gde sada jeste - veli Marić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...