Press / Večernje novosti: Živković: Jedva čekam novu šansu

Živković: Jedva čekam novu šansu11.09.2014. 08:27

Večernje novosti(4)
Z

NAM da kada se dobija treneri ne menjaju tim, a Vojvodina ne samo da dobija utakmice, nego i igra izuzetno dobro. To, razume se, otežava i moj položaj, ali ne gubim ni nadu, ni strpljenje: kad ponovo dobijem priliku, a jednom ću je sigurno dobiti, sve će biti drugačije.

Tako rezonuje Marko Živković, momak koji je od februara, kada je iz Partizana stigao u Vojvodinu, pa do letošnjih kvalifikacija za Ligu Evrope bio standardan na desnom boku odbrane „stare dame“ srpskog fudbala. A onda je usledio debakl u prvoj utakmici sa slovačkim Trenčinom (0:4), sa njegovom „rolom“ koje se ne seća baš rado, ali koju ne može ni da zaboravi.

- Znam da je moj crveni karton u tom meču svakako jedan od razloga što sam danas umesto na terenu, na klupi za rezerve - priznaje daroviti fudbaler. - Ekipa je, u nastavku, dobila četiri meča za redom i nije bilo ni realno da očekujem da se lako vratim u startnu postavu. No, i iz toga sam naučio jednu važnu lekciju i sigurno dva puta neću ponoviti istu grešku.

Kad god mu se, nastavlja gotovo u dahu, ukaže nova prilika on će za nju biti spreman, a status koji trenutno ima ne umanjuje, naravno, njegovu radost zbog dobrih igara kluba čiji je deo.

- Igramo stvarno dobro i nadam se da ćemo ovaj nivo održati i u nastavku prvenstva - zaključuje Živković. - Atmosfera u ekipi je izuzetna, kolektivni duh snažan i dobar je osećaj biti deo ovakve fudbalske priče. Biće, dabome, još lepše kada se vratim u startnu postavu.


NAJMLAĐA ODBRANA

ČAK i bez Živkovića, odbrana Vojvodine je, sa prosekom od jedva 23 godine, najmlađa u našoj super ligi. Golmanu Milinković-Saviću je 17, štoperu Babiću 18, levom beku Nastiću 20 godina, a prosek im „kvare“ drugi štoper Pekarić (32) i Živkovićeva alternacija Puškarić (29). Sa Živkovićem, prosečna starost bila bi samo 21 godinu!


NEMA ŽURBE

ŽIVKOVIĆ je ugovor sa Novosađanima ugovor potpisao na dve i po godine, a trenutni status, podvlači, nije razlog da razmišlja o promeni sredine.

- Ma, nema nikakve žurbe, mlad sam, biće dovoljno vremena i za nove prilike u Vojvodini i za planove vezane sa inostranstvo ili neki drugi domaći klub.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...