Press / Dnevnik: Pekarić igra, Babić neizvestan

Pekarić igra, Babić neizvestan14.09.2014. 14:29

Dnevnik(0)
K

adrovska situacija u Vojvodini znatno je povoljnija nakon jučerašnjeg treninga koji su svi prvotimci odradili, pa i oni za koje je šef stručnog štaba novosadskih crveno–belih Zoran Marić označio kao rekovalescente.

Naime, uoči današnjeg prvenstvenog meča koji Novosađani igraju od 19 sati na „Karađorđu“ protiv Radničkog iz Niša, zdravstvene problema su imali svi štoperi na koje se računa. Nino Pekarić je imao lakšu povredu, Srđana Babića muči skočni zglob, Radovan Pankov se loše osećao i nije trenirao dva dana, dok Milko Novaković još nije u potpunosti spreman za utakmice nakon što je letos imao tešku povredu ramena. Ipak, danas će se Pekarić i Pankov gotovo sigurno naći u protokolu za meč sa Nišlijama, dok je Srđan Babić neizvestan. Veće su šanse da zaigra nego da propusti današnji duel, ali to će se znati neposredno pred utakmicu.

- U sredu na treningu, prilikom doskoka, iskrenuo sam skočni zglob. Ipak, terapije su urodile plodom i situacije je iz dana u dan sve bolja. Videćemo kako stvari stoje danas uoči utakmice, a na šefu je konačna odluka – rekao je Srđan Babić.

Za razliku od mlađeg kolege, Nino Pekarić nema mnogo dileme u vezi sa današnjim nastupom.

- Oporavio sam se i 99 odsto ću igrati danas. Neće nam biti lako protiv Radničkog, jer su loše startovali i sve će učiniti da dođu barem do boda – kaže iskusni štoper Vojvodine.

Strateg Vojvodine Zoran Marić kaže da njegov tim veruje u sopstvene mogućnosti i da će danas igrati borbeno i ofanzivno. Na opasku da se često dešava da uslovno bolji rival, kada igra dve uzastopne utakmice kao domaćin sa timovima od kojih je bolji, retko zabeleži oba tijumfa, šef struke Novosađana kaže:

- Pred današnji meč sa Radničkim kod nas ima opreza, ali nema straha. Verujemo u svoje mogućnosti i ne bežimo od uloge favorita. Radnički je u minuloj prvenstvenoj pauzi promenio trenera, a takav potez često zna da stimuliše ekipu, a sigurno će probati da se iskupe za izgubljene bodove na početku prvenstva. Ipak, mi igramo na našem stadionu, imamo dobar tim i želimo nova tri boda – rekao je Marić. Meč između Vojvodine i Radničkog iz Niša igra se danas od 19 sati na stadionu „Karađorđe” u Novom Sadu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...