Press / Dnevnik: FK Vojvodina: Start kao iz snova

FK Vojvodina: Start kao iz snova18.09.2014. 12:56

Dnevnik(0)
N

akon prvih pet prvenstvenih kola statistika pokazuje nešto što je pred početak sezone malo ko očekivao. Fudbaleri Vojvodine su zabeležili četiri pobede, uz jedan poraz, zauzimaju treće mesto na tabeli, imaju 12 bodova i gol razliku 11:4.

To je najuspešniji start u poslednjih 10 godina novosadskih crveno – belih, a i u kompletnoj istoriji kluba je malo sezona kada se bolje krenulo nego ove.

- Odlično smo startovali i zabeležili četiri pobede, iako nam je raspored u uvodnim kolima bio prilično težak – kaže sportski direktor Vojvodine Mladen Jovanić. – Oba puta smo trijumfovali na gostovanjima, u Lučanima i Jagodini, a to su tereni gde nikome u ligi neće biti lako da odnosi bodove. Sve naše pobede su plod dobre igre, a ne zato što nas je na nekom meču poslužila sreća. S druge strane, nismo imali sreće da dođemo makar do remije protiv Crvene zvezde, iako smatram da su naši momci u toj utakmici zaslužili barem bod.

Ovakav bilans dobija na značaju ako se zna da su u prelaznom roku prodata dva možda najbitnija igrača (Sergej Milinković – Savić i kapiten Nemanja Radoja), a dovedena su trojica (Novaković, Sekulić, Mojsilović) bez obeštećenja. U prvoj postavi najčešće igraju šestorica momaka od kojih niko nema više od 21 godine. Ipak, Vojvodina igra vrlo lepo za oko i efikasno. Pored najbolje statistike, barem od kada je Srbija postala samostalna (od sezone 2006/2007), Vojvodina je prvi put nakon četiri sezone pobedila u prvom kolu, koje kao da je za nju bilo noćna mora.

Naime, svaki put u poslednje četiri godine Vojvodina je bila domaćin na superligaškoj premijeri, ali je uvek remizirala. Od 2010. godine bodove sa “Karađorđa” su odnosili Jagodina (0:0), Radnički iz Kragujevca (1:1), pa potom Smederevo (0:0) i lane Donji Srem, takođe u meču bez golova. Napokon, i taj maler je razbijen ove sezone na meču protiv OFK Beograd, koji je Voše dobila sa ubedljivih 3:0.

- Dobri rezultati su dobrim delom zasluga trenera Zorana Marića. Sada je na ekipi obaveza da nastavi sa dobrim partijama, da se niz ne prekida. Sada mnogi od Vojvodine u svakoj utakmici očekuju pobedu, što već u narednom meču sa vrlo dobrim Spartakom neće biti lako. Ipak, u ovom momentu je najvažnije da Vojvodina igra dopadljiv i efikasan fudbal, a da naša deca stasavaju u ozbiljne igrače – kaže sportski direktor.


Kup u Zvečanu

Vojvodina će naredne srede igrati meč šesnaestine finala Kupa Srbije na Kosovu i Metohiji. Meč će se igrati u Zvečanu, a protivnik će biti pobednik meča Trepča (Kosovska Mitrovica) – Ropotovo (Ranilug, opština Kosovska Kamenica).

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...