Press / www.sportske.net: Marić: "Statistika dovoljno govori o Spartaku"

Marić: "Statistika dovoljno govori o Spartaku"18.09.2014. 19:35

www.sportske.net(0)
J

edan od derbi susreta 6. kola JSL igra se na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu gde će Vojvodina ugostiti komšije sa severa Bačke.

Derbi ravnice, kako se popularno naziva okršaj Vojvodine i Spartaka, predstavlja duel trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe na tabeli domaćeg šampionata a trener domaćeg tima svestan je da učinak Subotičana nije za potcenjivanje.

"Naše iskustvo iz prethodne utakmice nas upozorava da nema lakog protivnika i lakih utakmica. Mislim da će Spartak u tom smislu biti izuzetno težak protivnik s obzirom da su dali samo četiri gola, a osvojili deset bodova. Sa druge strane izuzetno teško i primaju golove, primili su samo jedan gol u ovih pet kola, što je podatak za respekt" rekao je Marić.

Fudbaleri Vojvodine ostvarili su četiri pobede u prvih pet kola, dovoljno za najbolji početak sezone u novijoj klupskoj istoriji. Sa druge strane, Spartak zauzima četvrtu poziciju sa deset osvojenih bodova i samo jednim primljenim golom na prvih pet utakmica.

"Poznajem trenera Spartaka, koji je moj prijatelj, i znam da izvlači maksimum iz ekipe Spartaka i verujem da će doći u Novi Sad izuzetno motivisani. Mi izlazimo sa željom da pobedimo, za to imamo znanje i kvalitet, igramo kod kuće pred našom publikom i očekujem da održimo nivo koji smo imali do sada" dodao je Marić.

Od trenutka kada se Spartak vratio u Superligu dva kluba su se sastajala 10 puta a statistika je na strani Vojvodine koja je slavila 6 pobeda, dva puta je bilo nerešeno, a dva puta je slavio Spartak.

"Očekuje nas teška utakmica jer i oni i mi dolazimo iz niza dobrih rezultata. Naše navijače smo navikli na dobre rezultate i oni će shodno tome očekivati da taj niz i nastavimo. Očekuje nas 90 teških minuta jer se svi sećamo prethodne utakmice kada smo postigli gol gotovo u 95 minutu. Ulazimo u utakmicu sa namerom da igramo napadački jer mi drugačije ne umemo" poručio je pred duel sa Spartakom Enver Alivodić.

Utakmica 6. kola JSL između Vojvodine i Spartaka igra se u subotu na stadionu "Karađorđe" sa početkom od 19 časova.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...