Press / Dnevnik: Derbi ravnice i šestog kola

Derbi ravnice i šestog kola19.09.2014. 08:38

Dnevnik(0)
D

uel između Vojvodine i Spartaka, koji se u okviru 6. prvenstvenog kola Superlige Srbije igra u subotu na “Karađorđu” od 19 časova, ima epitet ne samo vojvođanskog, već i prvenstvenog derbija.

Jer, Vojvodina trenutno zauzima treću, a Subotičani četvrtu poziciju na tabeli, obe ekipe su prikazale dobar fudbal u uvodnim kolima, pa sve obaćava neizvesnu utakmicu.

- Sigurno je da nam neće biti lako u meču sa Spartakom – kaže trener Vojvodine Zoran Marić. – Pogled na tabelu dovoljno govori, jer Subotičani su do sada dali četiri, ali primili su samo jedan gol na pet mečeva, i to protiv Zvezde u Beogradu, koja ih je jedina pobedila. Ipak, to ne znači da će Spartak igrati defanzivno, ali verovatno će biti oprezni. Jasno je da se radi o dobroj ekipi, ali to ni u koj meri ne sputava naše ambicije. Igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, verujemo u svoje fudbalsko znanje i kvalitet i idemo na pobedu. Imamo sisteme i mehanizme za bilo koju postavku protivnika i sve ćemo učiniti da dođemo do nova tri boda.

Slična predviđanja ima i brzonogi ofanzivac Vojvodine, Enver Alivodić.

- Očekujem težak meč sutra, Spartak je dobra ekipa. Dobro smo startovali u ovom prvenstvu, obe utakmice koje smo igrali na svom stadionu dobili smo sa po 3:0 i verovatno naši navijači očekuju da nastavimo u istom stilu, ali to je nije lako ostvariti. Bez obzira što su Subotičani odlični u odbrambenim zadacima, mi znamo da igramo samo napadački i nikako drugačije, a tako će biti i sutra – rekao je Alivodić.

Do sada, Vojvodina i Spartak su odigrali 49 mečeva, u kojima su Novosađani znatno uspešniji (31 pobeda Voše, pet remija i 13 pobeda subotičkih “golubova”). U minulom prvenstvu, u Subotici je bilo nerešeno 1:1, a Vojvodina je pobedila na “Karađorđu” sa 1:0. Megdan su ova dva tima podelila i u Kupu Srbije, i tu su crveno – beli bili uspešniji – i u Novom Sadu i u Subotici Voša je pobedila sa 1:0, golovima Mijata Gaćinovića i Vanje Milinković – Savića.


Druženje u „Modeni”

U kafe restoranu “Modena” u istoimenoj novosadskoj ulici, od 18 do 19 sati u petak uveče biće upriličeno druženje sa igračima Vojvodine Mijatom Gaćinovićem i Bojanom Nastićem, kao i pomoćnim trenerom Milanom Kosanovićem. Akteri iz FK Vojvodina potpisivaće svoje i fotografije ekipe, a biće na raspolaganju i za slikanje sa navijačima.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...