Press / Dnevnik: Voša raznela “golubove”

Voša raznela “golubove”21.09.2014. 02:14

Dnevnik(3)
V

ojvodina - Spartak 5:2 (2:0). - NOVI SAD: Stadion "Karađorđe", gledalca 1000, sudija: D. Dimitrijević (Loznica), strelci: Alivodić u 17. Gaćinović u 21. Poletanović u 53. Veselinović u 64. i 88. za Vojvodinu, Torbica u 76. i Maksimović u 87. minutu za Spartak.

Žuti kartoni: Pekarić, Nastić (Vojvodina), Radović (Spartak).

VOJVODINA: Milinković-Savić 7, Puškarić 7, Nastić 7, Tumbasević 7, Pekarić 7, Babić 7, Alivodić 8, Poletanović 9 (Sekulić -), Gaćinović 8 (Novakvoić -), Veselinović 8 (L. Luković -), Ivanić 7.

SPARTAK: Janošević 6, Dukić 6 (Banjac -), Milošević 6 (Farkaš -), Radović 6, Kovačević 6, Balabanović 6 (Giorgijević 6), Maksimović 7, Torbica 7, Lukić 6, Plavšić 7, Milić 6.

Još jedna fenomenalna partija Vojvodine čiji su razigrani momci petardom ispratili goste iz Subotice koji su u prvih pet kola primili samo jedan gol. Voša je dokazala da za njih u domaćem prvenstvu nema jakih odbrana i nerešivih problema na terenu.

Ponovo je fudbalerima Vojvodine trebalo petnaestak minuta da na početku meča da dostignu "radnu temperaturu" i počnu da igraju kako znaju i kako se od njih očekuje. U tom periodu igre sa nekoliko jalovih pokušaja Vojvodine i par solidnih kontri Spartaka malo je toga bilo zanimljivo, ali posle toga je počeo ples momaka u crveno-belim dresovima.

U 17. minutu Vojvodina je izvela solidnu polukontru, kapiten Marko Poletanović je iskosa sa desne strane u šesnaestercu pronašao Envera Alivodića koji je topovskim udarcem pogodio suprotni ugao Janoševićevog gola. Samo četiri minuta kasnije Novosađani su izveli akciju koja može da uđe u fudbalske uybenike, kao primer lepote i jednostavnosti fudbalske igre. Sve je počelo od golmana Vanje Milinković-Savića koji je rukom iz svog šesnaesterca na polovini terena pronašao Lazu Veselinovića, ovaj je povukao do šesnaesterca Spartaka, proigrao Alivodića, ovaj Poletanovića, a kapiten dobacio loptu do usamljenog na levoj strani Mijata Gaćinovića, a mladi napadač je prihvatio loptu i preciznim udarcem još jednom savladao gostujućeg golmana. Do kraja prvog dela igre viđena je poluprilika Spartaka u 23. minutu kada je Plavšić iz izgledne pozicije šutirao preko gola i atraktivan pokušaj Gaćinovića u 32. minutu kada je makazicama šutirao sa 13-14 metara i prebacio gol Spartaka, pa se sa sigurnim vođstvom Vojvodina otišla na odmor.

Posle samo sedam minutu u drugom delu Marko Poletanović je napravio pravi dar-mar u šesnaestercu Spartaka nanizavši četiri igrača, a onda je topovskim šutem sa desetak metara iskosa savladao Janoševića i već tada je bilo jasno da se gosti neće lepo provesti na "Karađorđu". Devet minuta kasnije u šesnaestercu Spartaka Radović je oborio Lazara Veselinovića, dosuđen je penal za Vojvodinu a igrač nad kojim je napravljen faul bio je siguran. Zadovoljni ubedljivim vođstvom Vošini momci su spustili tempo a u 76. minutu posle lepe akcije kapiten Spartaka Vladimir Torbica sa 12-13 je snažno šutirao za 4:1. U 85. minutu viđena je "petarda" na "Karađorđu" Alivodić je po desnoj strani proigrao Ivanića, ovaj je poslao nisku loptu u šesnaesterac gostiju, tamo je na drugoj stativi sačekao Veselinović i rutinski postigao svoj drugi pogodak. Konačan rezultat ove sjajne predstave postavio je Maksimović koji je snažnim i preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca "skinuo paučinu" sa levog gornjeg ugla.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...