Press / Dnevnik: Lepota, brzina i puna gostujuća mreža

Lepota, brzina i puna gostujuća mreža21.09.2014. 21:36

Dnevnik(2)
S

vaki iole pasioniraniji kladioničar teško da je propustio da meč između Vojvodine i Spartaka (5:2) odigra na mali broj golova “od nula do dva”, jer su sve četiri lanjske utakmice između ovih rivala bile u tom domenu (jednom 1:1, tri pobede Voše od po 1:0).

Ali, tiketi na kojima je odigran mali broj golova pali su već početkom drugog dela, kada se sjajni Poletanović prošetao kroz odbranu subotičkih golubova i snažnim šutem doveo Vojvodinu u vođstvo od 3:0. Jednostavno, na novosadskom “Karađorđu” preksinoć je odigran fantastičan meč, viđeno je sedam golova, a ne računijaći onaj sa penala ne zna se koji je bio lepši. Ipak, utisak je da je drugi pogodak Vojvodine pravo remek delo: akcija je počela od golmana Milinković Savića koji je rukom dobacio loptu na pola terena slobodnom Lazi Veselinoviću, ovaj je vukao tridesetak metara, uposlio Alivodića, brzonogi Novopazarac je odigrao povratnu do raspoloženog Poletanovića, a kapiten Voše, iako je mogao da šutira sa ivice šesnaesterca, dodao je do Gaćinovića na levoj strani, mladi napadač je primio i iz blizine je zakucao u mrežu Subotičana. Bio je to najlepši momenat sjajne prestave, a kako Vojvodina igra ove sezone, zaslužila je da je gleda daleko veći broj gledalaca.

Pokazalo se da odbrana Spartaka nije toliko snažna kao što su mnogi pomislili, s obzirom da je u prvih pet kola primio samo jedan gol i to od Zvezde u Beogradu. Ipak, Subotičani su se u Novom Sadu proveli kao bosi po trnju, a golman Janošević, da su Vošini napadači bili malo srećniji, mogao je još koji put da vadi loptu iz mreže.

- Apsolutno zaslužena pobeda Vojvodine. Kada smo posle dvadesetak minuta gubili sa 0:2 bilo je jasno da teško možemo da izbegnemo poraz, jer smo morali da se otvorimo, a to brzim i spretnim napadačima Vojvodine, koji sjajno igraju kontre i polukontre, odgovara. Sa druge strane, mi sa raspoloživim igračkim kadrom teško možemo da branimo dobre protivnapade protivnika. Ako smo već izgubili, drago mi je da se to desilo u jednom sjajnom meču u kom je publika mogla da uživa – rekao je strateg Spartaka Petar Kurćubić.

Očekivano, njegov kolega na klupi Vojvodine Zoran Marić je bio zadovoljan izdanjem svojih pulena.

- Imamo izuzetan ofanzivni potencijal i to se i u ovom meču potvrdilo. Kada su igrači rapoloženi i inspirisani, kao što je to bilo protiv Spartaka, protivnik teško može da se odbrani. Naravno, rano vođstvo nam je išlo na ruku, jer je Spartak morao da se otvori i ostavi nam više prostora na svojoj polovini, a mi smo to znalački iskoristili – rekao je Marić.

Ovo je najbolji start Vojvodine u prvih šest prvenstvenih kola u poslednjih 15 godina, tačnije od sezone 1998/99. Ipak, ono što više raduje od pogleda na statistiku je sjajna, pre svega efikasna igra mladog crveno – belog tima.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...