Press / Dnevnik: Poletanović kreator, asistent i strelac

Poletanović kreator, asistent i strelac22.09.2014. 18:24

Dnevnik(0)
N

a minulom meču između Vojvodine i subotičkog Spartaka cela ekipa u crveno–belim dresovima bila je na visini zadatka i odigrala je sjajan meč, a dirigentska palica na terenu bila je kod Marka Poletanovića. Kapiten Voše odigrao je sigurno svoj najbolji ovosezonski meč u kom je zabeležio dve asistencije, posle kojih su Alivodić i Gaćinović pogodili mrežu Subotičana za prva dva gola, kojima je slomljen otpor gostiju. A onda, u 53. minutu, napravio je pravo malo remek – delo, kada je poneo loptu tridesetak metara, pa se upustio u seriju driblinga u kojoj je „izmešao“ pola odbrane Spartaka, da bi sjajan prodor završio topovskim udarcem levom nogom sa desetak metara iskosa za 3:0. Subotičani su još dva puta vadili loptu iz mreže, ukupno u pet navrata, iako su slovili za vrlo snažnu defanzivnu ekipu.

- Tokom minule nedelje uvežbavali smo kako da probijemo čvrstu odbranu protivnika, koji najveći deo igrača pozicionira na 30 do 40 metara od gola, a očigledno smo to dobro navežbali – kaže Poletanović. – Imali smo sreće da već posle dvadesetak minuta povedemo sa 2:0, nakon čega je Spartak bio prinuđen da se otvori, što nam je odgovaralo. Odigrali smo odlično i zadovoljan sam kako svojom, tako i partijom cele ekipe.

Veleslalom kod trećeg gola, prava majstorija Vošinog kapitena, nije nešto što se često viđa na domaćim terenima. Poletanović se do sada isticao velikim radijusom kretanja, dobrim asistencijama koje spajaju napadače s golom, pa je pomenuta, sjajna solo akcija digla publiku na noge.

- Tačno je da više volim da asistiram nego da šutiram na gol, ali u toj situaciji jednostavno se tako namestilo. Krenuo sam, driblao, a kada mi se ukazala šansa šutirao sam levom nogom i postigao gol. Mnogo mi je drago zbog tog gola.

On smatra da u sutrašnjem kup meču u Zvečanu protiv Trepče treba da bude početak odbrane lanjskog trofeja, osvojenog na stadionu Partizana.

- Ne vidim ni jedan razlog zašto ne bismo odigrali dobru utakmicu, zabeležili pobedu i krenuli u pohod na novi trofej u Kupu Srbije. Ovo takmičenje je uvek neizvesno, ali mi ćemo siugurno maksimalno ozbiljno pristupiti utakmici, a u tom slučaju, uveren sam, i proći u narednu rundu takmičenja – rekao je Poletanović.

Put Kosova i Metohije od igrača Vojvodine neće krenuti Enver Alivodić, Darko Puškarić i Nino Pekarić, koje je stručni štab odlučio da oslobodi obaveza u prvoj rundi najmasovnijeg domaćeg klupskog nadmetanja.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...