Press / Dnevnik: U Kruševcu može i samo jedan gol

U Kruševcu može i samo jedan gol27.09.2014. 21:57

Dnevnik(0)
K

ada treba postići gol više od protivnika – tu je Lazar Veselinović, nepisano je pravilo, više puta ponovljeno u FK Vojvodina ove sezone. Laza je u prvih šest kola postigao isto toliko golova, a minule srede u Zvečanu, u prvom kolu domaćeg Kupa, bio je precizan sa bele tačke i, ispostavilo se, bio jedini strelac u duelu protiv Trepče.

- Nije bilo lako protiv Trepče, njen golman je branio fantastično. Svaka mu čast - kaže Veselinović.

Zaista, Muhamed Biševac je pravio čuda na golu Trepče. Odbranio je nekoliko teških udaraca, par klasičnih zicera, ali Veselinovićev penal nije mogao – otišao je u jednu, a lopta u drugu stranu. Napadač crveno – belih je nakon toga dva puta sam izlazio pred golmana tima sa Kosova, prvi put je pogodio stativu, a drugi put je želeo da Biševcu proturi loptu kroz noge, ali se ona odbila uvis, Lazar je pokušao još jednom glavom, ali onda se na gol liniji isprečio štoper zeleno–crnih i ostalo je (samo) 0:1. - Trebali smo ranije da rešimo pitanje pobednika. Ipak, zadovoljan sam kako smo odigrali, pa i svojom partijom. Po teškom terenu u Zvečanu nije moglo mnogo bolje od onoga što smo prikazali. Najvažnije je da smo prošli dalje.

Interesantan je podatak da je Veselinović u ovom prvenstvu uvek kada je postizao golove to radio po dva puta. Prvi put to je bilo za pobedu svog tima od 2:1 u Lučanima, drugi put na gostovanju u Jagodini (3:2 za Vošu), da bi dva puta bio precizan u prošlom kolu protiv Spartaka na “Karađorđu” (5:2). Lepo bi bilo kada bi serija bila nastavljena i u ponedeljak u Kruševcu, makar sa jednim pogotkom u mreži domaćina. - Bitno je da pobedimo, ja ne moram uopšte da budem strelac. Ako dobijemo meč, a ja uz to postignem gol, tim bolje. Neće nam biti lako, Napredak je čvrsta ekipa, koja je igrala ravnopravan meč sa Zvezdom, fizički su izuzetno spremni. Ipak, mi idemo u Kruševac da pobedimo i nastavimo niz uspeha – kaže Veselinović. Špic Vojvodine ove sezone igra vrlo dobro, daje golove i asistira, odlično se kreće i upošljava saigrače, ponekad i direktno rešava susrete. Igra sa mnogo samopouzdanja i veruje u sebe i saigrače.

- Dobro igramo ove sezone, ali ekipa je mlada, biće i padova i slabijih rezultatta, nemoguće je uvek pobeđivati. Ipak, najvažnije je da smo tim sa karakterom. Izgubili smo od Trenčina, ali odmah im uzvratili pobedom i malo nam je falilo da stignemo do produžetaka. Poraženi smo i od Zvezde, ali smo posle toga igrali odlično i zabeležili četiri uzastopne pobede. Ako slučajno zastanemo, brzo ćemo se vratiti na pobednički kolosek – uverava ubojiti centarfor Lazar Veselinović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...