Press / Dnevnik: Teren je pokazatelja rada struke

Teren je pokazatelja rada struke01.10.2014. 23:11

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine ove sezone igraju lep i efikasan fudbal i razuverili su sve neverne Tome koji su im koliko letos, pogotovo nakon poraza protiv Trenčina u Slovačkoj, prognozirali sredinu tabele, ili neku poziciju iznad nje.

Ipak, kada je prvenstvo počelo, pobede su se ređale kao na traci, u prvih sedam kola upisano je šest trijumfa, pa je rekord najboljeg starta, star 16 godina, izjednačen. Ono što je bitno koliko i bodovni saldo je činjenica da Voša daje dosta golova, da su akcije u mnogo slučajeva lepe, brze i osmišljene, a i kada se treba (od)braniti, defanziva funkcioniše vrlo dobro. Postalo je jasno da iza takve Vojvodine stoji stručni štab koji zna posao i čija se dela vide na najboljem mestu za takvu procenu – zelenom pravougaoniku.

Šef struke Vojvodine od ove sezone je njen bivši as i kapiten Zoran Marić, kom je ovo treći put da sedi na užarenu klupu tima sa “Karađorđa”.

- Meni je čast da budem trener Vojvodine i bez obzira što sam bio šef stručnog štaba u dva navrata, to doživljavam kao iskorak u karijeri. Kada sam letos postao trener, prvi potez mi je bio da oformim tim od stručnih i pouzdanih ljudi, što sam i uradio. Što se igračkog kadra tiče, to su kvavitetni, talentovani momci, ali zbog ekonomske situacije u klubu, letos nije bilo adekvatnih pojačanja. Imamo limitiran broj igrača, a često i jaz između prve postave i mladih momaka koji su još “zeleni” i tek treba da izrastu u dobre igrače. Naravno, ništa se ne može postići preko noći – kaže Zoran Marić.

Nažalost, skup talentovanih momaka u Voši pratilo je loše finansijsko stanje u klubu. Letos su dovedena trojica igrača bez obeštećenja, a klub su napustila dva vrlo bitna “šrafa”, Sergej Milinković – Savić i kapiten Nemanja Radoja, verovatno ključni igrač za igru Vojvodine. Mnoge želje u vezi sa dolaskom igrača ostale su neispunjene. Ipak, struka je uspela da amortizuje i ovaj hendikep i pobede se nižu kao na traci.

U stručnom štabu je još jedan bivši kapiten Voše, Goran Šaula. Svoje bogato igračko iskustvo prenosi na crveno – belu mlađariju, pogotovo na one iz zadnje linije tima. Milan Kosanović je odličan poznavalac mogućnosti i ličnosti igrača koji su došli iz omladinske škole, a takvih je u Vojvodini oko 70 odsto sadašnjih prvotimaca. Milan Mima Rastavac je “specijalista” za skeniranje protivnika koje radi ceo stručni štab, ali u principu prilično kratko na video snimcima, jer Vojvodina je okrenuta svojoj igri o kojoj protivnici ove jeseni treba više da razmišljaju, nego crveno – beli o njima. Aleksandar Janković je zadužen za kondiciju Vošinih prvotimaca, a kako se njeni fudbaleri kreću i koliko su spremni, vidi se na terenu. Sa golmanima vrlo dobro radi Boris Nađ, a svi imaju veliku operativnu pomoć od sekretara stručnog štaba Dragomira Vukićevića.

Očigledno, na klupa Voše je “skockana” po kalupu koji daje rezultate, pa će se već u subotu na “Karađorđu” protiv Novog Pazara napasti nova tri boda i ulazak u nova klupska anala.


Sve vidimo

Manje upućeni u moderna fudbalska zbivanja smatraju da je stručni štab Vojvodine, bar za domaće prilike, preglomazan. Ipak, jasno je da u ovom slučaju kvantitet daje i kvalitet.

- Svi smo na tereninzima i apsolutno sve vidimo – kaže Goran Šaula, uz napomenu da kvalitetni, kompleksni treninzi ne mogu da se izvedu ( posmatraju i ocenjuju) sa malim brojem ljudi.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...