Press / Dnevnik: Napad na titulu i kup

Napad na titulu i kup11.10.2014. 16:51

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine u prvenstvenoj pauzi vreme koriste trenirajući, uz odigravanje prijateljskih mečeva. Tu, po nepisanom pravilu, minute „kradu“ mlađi Vošini momci, pred kojima stoji san da se izbore za svoje mesto pod suncem u crveno – belom dresu.

Put do Vošinog dresa često vodi i zaobilaznim putevima, kaljenjem i igranjem u drugim klubovima, ali pravim vojvodinašima želja za njim nikada ne prestaje. Dočekaju da ga obuku u zrelim fudbalskim godinama, kao Slobodan Novaković, Vošino dete, letos pristiglo iz subotičkog Spartaka.

Novaković letos nije prošao kompletne pripreme, tražio je formu i kondiciju od početka sezone, ali dobar deo propuštenog je naplatio majstorskim potezom na meču protiv Novog Pazara, koji je, ispostavilo se, odlučio utakmicu (1:0). Da podsetimo, Marko Poletanović mu je dodao loptu iskosa sa leve strane, unutar šesanesterca, a kada su verovatno svi na stadionu očekivali centaršut, usledila je fenomenalna parabola i lopta je skinula paučinu iz levih rašlji gostujućeg golmana, koji je sve to samo pogledom ispratio.

- To mi je prvi gol od početka sezone i drago mi je što je njime ispisana istorija Vojvodine kao najuspešniji prvenstveni start nakon osam kola. Imali smo šanse da ranije rešimo meč, gosti su bili bezopasni, ali najvažnije je da smo pobedili. Imamo dobar tim i, mada je još rano za takve prognoze, treba, uz rame Zvezdi i Partizanu, da napadnemo titulu i da probamo da odbranimo pehar kupa – kaže Slobodan Novaković.

Slobodan će za koji dan, tačnije 15. oktobra, kada Vojvodina u okviru proslave veka postojanja bude gostovala u Kovilju, napuniti 28 leta. Na početku seniorske karijere nije se naigrao u Vojvodini, usledile su pozajmice, nastupi za Novi Sad, povratak u Vojvodinu, pozajmice kulskom Hajduku i dve godine igranja u Spartaku, odakle je ponovo stigao u svoj najdraži klub, gde je letos potpisao dvogodišnji ugovor. Sada je u zrelim igračkim godinama, naoružan iskustvom, a brzina, tehnika i fudbalsko znanje mu nikada nisu falili. Vojvodina u njemu, kada bude potpuno fizički spreman, može da proširi mogućnosti igre u veznom redu i završnici napada.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...