Press / Dnevnik: Gol – poklon za punoletstvo

Gol – poklon za punoletstvo12.10.2014. 12:41

Dnevnik(0)
T

eško da ima boljeg rođandanskog poklona za fudbalera kada pred punoletstvo sam sebe počasti golom, makar i na prijateljskoj utakmici. Upravo to je pošlo „za nogom“ mladom fudbaleru Vojvodine Luki Lukoviću, koji je juče postigao gol na trening meču sa Spartakom, a juče je proslavio 18. rođendan. Ipak, ono što je još bitnije, ofanzivni vezista Novosađana je nagovestio da će crveno–beli sa „Karađorđa“ u skorije vreme moći na njega ozbiljno da računaju.

- Zadovoljan sam svojom igrom protiv Subotičana, ali naravno, uvek može bolje. Potrudiću se da tako bude u narednim mečevima, kad god mi se ukaže šansa. Želim da se što je pre moguće izborim za status prvotimca i dalje napredujem. Naravno, mlad sam, ima vremena. Ubeđen sam, sve će jednog dana doći na svojem mesto – optimista je Luka Luković.

Ovaj 186 centimetara visoko momak rođen je u Beogradu, a fudbal je počeo da igra sa svega šest godina u Radničkom sa Novog Beograda. 2007. prelazi u Crvenu zvezdu gde je prošao sve mlađe selekcije kluba iz Ljutice Bogdana, a u sezoni 2012/13 uvršten je u idealan tim kadetske lige Srbije. Igra u veznom redu, a najviše mu „leži“ pozicija iza napadača. Zimus je iz Zvezde došao u Vojvodinu, koja je za njega Beograđanima platila trening–kompenzaciju, sve je očiglednije, sa „debelim“ razlogom.

- Uvideo sam da Voša sjajno radi sa mladim igračima i da mnogi od njih dobijaju šansu u prvom timu. Kada me je trener Milan Kosanović zapazio na meču omladinskih reprezentacija Srbije i Izraela pozvao da dođem među novosadske crveno–bele, nisam imao mnogo dileme – kaže Luković.

Jasno je da o Lukinim fudbalskim potencijalima, vrlinama i manama, niko ne može kompetentnije da sudi od Kosanovića. Član stručnog štaba novosadskog superligaša smatra da Luković može da se oblikuje u dobrog fudbalera.

- Luka je jak na lopti i vrlo konkretan kada je poseduje, jer u većini slučajeva ide pravo na gol, pa često postiže pogotke. Treba više da se kreće i popravi igru u defanzivi, ali i da obrati pažnju na svoje telo, jer ima specifičan metabolizam. Još je mlad i treba vremena da sazri i kao igrač i kao ličnost, ali potencijal, i to velik, sigurno ima – kaže Milan Kosanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...