Press / Dnevnik: Remi više po meri domaćina

Remi više po meri domaćina21.10.2014. 08:32

Dnevnik(0)
P

osle tri uzastopne pobede na gostovanjima, Vojvodina je odigrala nerešeno sa Borcem u Čačku (1:1), a tim rezultatom, čini se, svi su na kraju bili zadovoljni: domaćin jer je izborio bod protiv rivala iz vrha tabele, a gost zato što je posle prvih 45 minuta gubio, a u nastavku uspeo da izjednači. Vojvodina je u Čačku odigrala za klasu slabije nego što ume. Imali su Novosađani tokom većeg dela meča terensku inicijativu, držali su duže loptu u svojim nogama (posed lopte je, prema statistici, 53:47 u korist Vojvodine), ali najčešće je falio završni pas, upotrebljiva lopta koja bi nekog od najisturenijih igrača dovela u dobru poziviju za šut na gol Čačana. Toga je malo bilo na lošem terenu stadiona kraj Morave. Yombasta travnata podloga je, naravno, bila ista za oba tima, ali kao takva više odgovara timu koji je tehnički slabije potkovan i koji je više orjentisan na odbranu, u ovom slučaju domaćinu. Borac se vrlo dobro i organizovano branio, u napadu je retko kada bio opasan, ali je preko Božića u prvom poluvremenu propustio najbolju priliku na utakmici. Na remi je delom uticala i činjenica da zbog povrede nije nastupao Vošin ofanzivac Mirko Ivanić, za koga adekvatne zamene uglavnom nema.

Jasno je da su Novosađani u Šumadiju krenuli po tri boda, pa iako su teško došli do jednog, nema velikog zadovoljstva u njihovom taboru.

- U Čačak smo došli sa željom da nastavimo seriju pobeda – rekao je nakon meča trener Vojvodine Zoran Marić. – Gubili smo, ali smo uspeli da izjednačimo, pa sam zadovoljan tom činjenicom. Pokušali smo da stignemo do preokreta, s tim što je teren bio veoma nezgodan i klizav. Borac je znao šta hoće, pa se remi u Čačku ne može smatrati neuspehom. Mislim da je publika videla dobru i zanimljivu utakmicu.

Remijem je zadovoljlniji trener Čačana, iskusni strateg Bogić Bogićević, jer je njegov tim prekinuo seriju poraza.

- Bili smo pod velikim pritiskom pre meča, s obzirom da smo imali tri izgubljene utakmice u nizu. Vojvodina je demonstrirala izvenredan fudbal, pa nas bod protiv takvog rivala zadovoljava. Ostaje žal za par propuštenih prilika, ali je rezultat ipak realan – rekao je Bogićević.

Sledeću utakmicu Vojvodina igra na svom terenu protiv Voždovca.


Sumnjive sudijske odluke

Penala u 35. minutu za Borac (ni)je bilo, ali sudija ga je dosudio, pa je Borac poveo sa 1:0. A faul je, po kruševačkom sudiji Anđelkoviću, napravio Slobodan Novaković. On, pak, tvrdi da ga nije bilo.

- Kada je lopta izbijena iz našeg šesnaesterca, krenuo sam da istrčim prema centru. Uopšte nisam video protivničkog igrača, pa smo se sudarili. Nema govora o penalu. No, šta da se radi. Uspeli smo da izjednačimo, ne i da potpuno preokrenemo rezultat, falilo nam je više koncentracije u završnici – kaže Novaković.

Ali, ni tu nije kraj sumnji u sudijske odluke. Po snimku sa meča, doduše iz ugla iz kog se to ne može jasno videti, čini se da Laza Veselinović nije bio u ofsajdu desetak minuta pre kraja meča, te da je Vojvodini možda poništen regularan gol.


Promocija Vošinog murala

U sklopu proslave 100 godina FK Vojvodina, danas od 17.30 kod istočne tribine stadiona “Karađorđe”održaće se promocija 120 metara dugog murala, na kom su oslikani najznačajniji detalji iz bogate Vošine istorije. Najavljuje se i koncert u slavu stogodišnjice kluba i snimanje promotivnog spota povodom, kako tvrde organizatori, završetka najdužeg fudbalskog murala.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...