Press / Večernje novosti: Vojvodina obeležila dan oslobođenja Novog Sada: Heroji za nezaborav

Vojvodina obeležila dan oslobođenja Novog Sada: Heroji za nezaborav23.10.2014. 22:50

Večernje novosti(0)
V

OJVODINA je u četvrtak, na Dan oslobođenja Novog Sada od fašističkog okupatora, polaganjem venaca na spomen ploču poginulim članovima crveno-belih u Drugom svetskom ratu, obeležila sedam decenija slobode u godini u kojoj klub slavi čitav vek od osnivanja.

Delegacija kluba sa "Karađorđa", na čelu sa predsednikom Zoranom Šćepanovićem, zajedno sa veteranima kluba, Ilijom Pantelićem, Mladenom Vučinićem, Radomirom Krstićem, Borivojem Mirosavljevićem, Petrom Palkovljevićem... poklonila se senima nekadašnjih majstora u kopačkama i neustrašivih heroja.

Novosadski superligaš, koji baštini tradiciju antifašizma, tokom rata izgubio je osam igrača, članova Jugoslovenskog pokreta otpora, partizanskih jedinica i španskih internacionalnih brigada koji su dali živote za slobodu: Boška Petrovića, Pere i Milana Simina, Dušana Šućova, Svetozara Džanića, Milana Stoje, Radovana Božina i Živka Brzaka, zauvek će ostati upisana zlatnim slovima u istoriju Vojvodine i Novog Sada kao najsvetliji primer rodoljublja.

- Naša je obaveza da čuvamo od zaborava dela naših bivših igrača, posebno kada je reč o herojima, na koje smo ponosni i koji su u Drugom svetskom ratu položili živote i dali ogroman doprinos u borbi za slobodu - istakao je Šćepanović.

Vence na spomen-ploču položili su Zoran Šćepanović i Petar Pakovljević, sadašnji i bivši predsednik Vojvodine, kao i supruga legende kluba, Vujadina Boškova, Jelena. Istom prilikom, položen je venac i na spomenik osnivaču Vojvodine, dr Kosti Hadžiju.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Zdravko RajkovGolgeter iz zasede
Zdravko Rajkov

Roma je vodila 4:1 i time je izjednačila rezultat iz prve utakmice. Svaki dalji gol rešavao je sudbinu meča. Tada je Rajkov stupio u akciju: jedan za drugim postigao je četiri gola...