Press / Dnevnik: Voša trojkom na vrh tabele

Voša trojkom na vrh tabele26.10.2014. 00:46

Dnevnik(0)
V

ojvodina – Voždovac 3:0 (2:0); NOVI SAD: Stadion „Karađorđe”, gledalaca 2.000, sudija: Milićević (Ivanjica). Strelci: Veselinović u 30. (iz penala), Gaćinović u 38. i Luković u 53. minutu. Žuti kartoni: Puškarić, Gaćinović (Vojvodina), a Beljić (Voždovac).

VOJVODINA: Milinković-Savić, Pekarić 7, Nastić 7, Babić 7 (Pankov 7), Puškarić 7, Tumbasević 7, Alivodić 7, Poletanović 8, Novaković 7, Gaćinović 8 (Luković 7), Veselinović 7.

VOŽDOVAC: Supić 6, Mihajlov 6, Nikolić 6, Kitanovski 6, Zlatković 6, Pavlović 6, Petrović 6, Skerjanc 6, Beljić (Yugurdić), Odita (Adamović 6), Injac (Anđelković).

Na “Karađorđu” viđena je još jedna vrlo dobra partija i sigurna pobeda Vojvodine. Pokazalo se da su gosti iz Beograda bez Stefana Babovića sasvim druga ekipa, svih 90 minuta su bili bezopasni, i potpuno podređeni na terenu.

Već od starta utakmice bilo je jasno da su Voždovčani došli u Novi Sad sa idejom da pre svega odbrane svoj gol, a u napadu – šta urade. Vojvodina je teško dolazila do svoje igre i do gola golmana Supića. Prvu solidnu šansu Novosađani su imali u 17. minutu, kada je Poletanović sa ivice šesnaesterca snažno šutirao, ali golman Voždovca bio je na mestu. U 23. minutu Puškarić je pogrešio na desnoj strani, lopta je došla do Skerjanca koji je šutirao, ali pravu u Milinković-Savića. U 29. minutu nakon jedne odbijene lopte u kaznenom prostoru gostiju Mijat Gaćinović je stigao do lopte pre Supića, a ovaj ga je srušio u svom petercu, a sudija Milićević pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je Lazar Veselinović i to je bilo 1:0 za Vojvodinu. Ni posle vođstva Vojvodine, gosti nisu pokazivali nikakve napadačke ambicije, već su samo pojačali presing. U 38. minutu Voša je odigrala sjajnu polu kontru u kojoj je Novaković odlično uposlio Gaćinovića, a ovaj je sa puno šmeka zastao, sačekao da Supić padne, a potom preciznim udarcem povisio na 2:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom delu meča viđena je identična slika kao u prvom delu meča, a već u 53.minutu Vojvodina je rešila pitanje pobednika. Nastić je sa leve strane uputio dobar centaršut, jedan od štopera Voždovca je intervenisao tako što je odbio loptu glavom, međutim iskosa sa desne strane loptu je volejom zahvatio Luka Luković (18), pogodio je suprotni ugao Supićevog gola i to je bilo 3:0 za Vojvodinu. To je novom Vošinom ofanzivcu prvi prvenstveni gol u dresu Vojvodine.

U 67. minutu Alivodić je protutnjao po desnoj strani, ubacio loptu na suprotnu stativu gde je glavom zahvatio Novaković, ali golman Voždovca je odbranio šut. Najbolju šansu za četvrti gol Vojvodina je propustila u 84. minutu, kada je Veselinović lepo prošao po levoj strani, dodao do Poletanovića ko je šutirao sa 7-8 metara od gola, ali je lopta zakačila nekog od igrača Voždovca i završila u korneru. Do kraja meča Vojvodina je rutinski sačuvala ubedljivu prednost i osvojila nova tri boda i preuzela vođstvo na tabeli.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...