Press / Dnevnik: Klinci sazrevaju uz iskusne igrače

Klinci sazrevaju uz iskusne igrače17.11.2014. 11:53

Dnevnik(0)
F

udbaleri i stručni štab Vojvodije prvenstvenu pauzu su iskoristili za odmor, a potom i treninge u standardnom ritmu, bez odigravanja prijateljskih utakmica, kako se igrači ne bi dodatno opterećivali.

U timu novosadskih crveno – belih ima mnogo mladih igrača poniklih u omladinskoj školi, a zajedičko im je to što ih je u nekom periodu trenirao aktuelni član stručnog štaba prvog tima i pomoćni trener selekcije Srbije do 20 godina Milan Kosanović. On ima jasne stavove u vezi sa sezonom koja je počela lošom igrom i porazom od slovačkog Trenčina u kvalifikacijama za Ligu Evrope, preko odličnih partija i dobrih rezultata, do pada nivoa igre i poraza u poslednja dva prvenstvena kola.

- Vojvodina je, uz Partizan i Jagodinu, prva započela pripreme i takmičarske utakmice, pa je logično da ekipa, koja nema veliki fond kvalitetnih igrača, u jednom momentu padne u formi. Voša, od svih domaćih klubova, ima najveći broj minuta po igraču u domaćem prvenstvu i koristili smo najmanje fudbalera u takmičarskim mečevima. U takvoj situaciji teško je održati formu na visokom nivou i nemoguće je sa klincima juriti duplu krunu. Ipak, možemo biti apsolutno zadovoljni prikazanom igrom i brojem bodova. U Srbiji je običaj da se nakon serije pobeda brzo upada u euforiju, ili u razočarenje kada se poveže nekoliko loših rezultata. Ono što je bilo zacrtano na početku sezone, a to je afirmacija mladih igrača i prisustvo u vrhu tabele, uz stabilizaciju kluba zbog brojnih finansijskih problema, u potpunosti je ispunjeno – kaže Milan Kosanović. Činjenica je da na početku sezone, nakon poraza od Trenčina u Slovačkoj, ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav bodovni saldo Vojvodine. Letos su dovedena samo tri igrača (svi bez dinara obeštećenja), ali Voša je i dalje uz rame vodećin ekipama i ima priliku da odbrani Kup. Uz to, partije Babića, Gaćinovića, Poletanovića i Vanje Milinković – Savića opravdale su i najveća očekivanja, dok na pozajmicama stasava nova garnitura od koje će mnogi u bliskoj budućnosti biti vraćeni u matično jato.

- Asani i golman Rockov su u temerisnkoj Slogi, Grgić i Kočović u ČSK – u iz Čelareva, Ilić je u Beočinu, Spremo u Proleteru. Generalno, zadovoljni smo njihovim partijama, kako napreduju i igrački sazrevaju. Tu su i momci iz mlađih kategorija koji kucaju na vrata prvog tima, poput Vukaljevića, Fimića, Desančića, Ćurka, Stamenića, Fimića... Ali, mora da se shvati da ne mogu svi da igraju u prvom timu i oko toga ne treba praviti nepotrebnu tenziju. Mlađi moraju da sazrevaju uz starije i iskusnije igrače. U jačim evropskim klubovima proces sazrevanja mladih igrača traje do njihove 21. – 22. godine, a mi ih ovde ponekad prodajemo sa 18 – 19 godina, jer moramo – konstatuje Kosanović.

Kompletan stručni štab Vojvodine izuzetno vodi računa o razvoju mladih fudbalera, te se klub može podičiti velikim brojem mladih reprezentativaca. Ali, u Vošinoj situaciji, uz ponos ide i muka, ionako preopterećeni prvotimci su na svakoj prvenstvenoj pauzi odlazili na pripreme i(li) mečeve reprezentativnih selekcija, pa je na treninzima i onako mali fond igrača ostao uskraćen za one najperspektivnije.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...