Press / Dnevnik: Bod dobar, ostao žal za šansama

Bod dobar, ostao žal za šansama24.11.2014. 14:25

Dnevnik(0)
R

emi na Vračaru protiv Rada, kojim je Vojvodina prekinula niz od dva uzastopna neuspeha, može se okarakterisati kao zadovoljavajući, s obzirom da je ekipa odigrala sasvim solidno.

Ipak, ne može se oteti utisku da je Vojvodina uz samo malo više sreće i(li) spretnosti mogla da dođe do celog plena protiv solidne, kompaktne, borbene, ali ne naročito kvalitetne ekipe sa Banjice.

Verovatno bi i bod bio puna kapa za Novosađane da je u 8. minutu bočni napadač domaćeg tima Rodić uspeo da iz odlične šanse pogodi mrežu crveno – belih. Mladi golman Vanja Milinković Savić, koji još nije proslavio punoletstvo, je ispoljio blagu nesigurnost kod ubačenih lopti sa bokova, ali je nakon šuta Rodića pokazao zašto ga je Mančester junajted osigurao za sebe. Kada je gotovo ceo stadion video loptu u mreži daroviti golman je reagovao panterski i ostalo je 0:0. Uhvatili su se za glavu igrači u plavim dresovima, ni oni nisu mogli da poveruju da nisu poveli. Ispostavilo se da je to bila ne najbolja, već praktično jedina ozbiljna šansa za Rad na pomenutom meču.

Vojvodina je uglavnom, a pogotovo u drugom delu utakmice, imala problem da probije vrlo rastegljivu, dobro postavljenu odbranu Rada. Ipak, i pored toga, stvorila je Voša nekoliko prilika, a najbolja je bila u 51. minuta kada je Ivanić odlično uposlio Gaćinovića, ali mladom napadaču je nedostajalo malo više koncentracije i iskustva da poentira. Umesto daljeg – lopta je završila u bližem uglu, u rukama solidnog Radunovića. Bilo je još pokušaja: Veselinović se dosta kretao, trudio i probijao, ali bez završnice, Poletanovićeva lopta iz slobodnjaka je okrznula prečku, a kada su lopte išle u okvir gola, na mestu je bio golman Rada. Ipak, u taboru Novosađana nisu razočarani.

- Bila je to teška borba, ali zadovoljan sam – rekao je trener Zoran Marić. – Bod protiv “građevinara” u Beogradu nije mala stvar. Domaćini su, naročito u drugom delu, igrali sa pojačanom odbranom. Solidna utakmica, ali su nedostajali golovi.

Marićev kolega na klupi Rada Milan Milanović bio je još zadovoljniji osvojenim bodom.

- Mislio sam da možemo do sva tri boda, ali kako se situacija na terenu odvijala, prezadovoljan sam nerešenim rezultatom. Rival nam je bio odlična ekipa Vojvodine, koja je imala nekoliko izglednih prilika – rekao je Milanović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...