Press / Dnevnik: Vojvodina može do pobede protiv Čukaričkog

Vojvodina može do pobede protiv Čukaričkog28.11.2014. 18:46

Dnevnik(0)
F

udbalere Vojvodine u narednih nedelju dana očekuju dve utakmice sa kvalitetnim rivalom, ekipom Čukaričkog. Prvi meč igra se u subotu u Novom Sadu, u okviru 14. kola Superlige Srbije, a drugi naredne srede, u četvrtfinalu Kupa Srbije na Banovom brdu. Na žalost simpatizera novosadskih crveno–belih, desnokrilni napadač Enver Alivodić najverovatnije neće biti u kombinaciji za sutrašnji duel, ali se nada da će do srede zalečiti povredu zadnje lože zadobijenu protiv Donjeg Srema i biti spreman za meč u Beogradu.

- Bolje se osećam, počeo sam da trčim i po malo radim sa loptom. Imam još dva snimanja, ali mislim da nije realno da budem u kombinaciji za sutrašnju utakmicu – kaže Enver Alivodić.

Rođeni Novopazarac je, ponikao u gradu na Jošanici i odigrao tri sezone u plavo–belom dresu, od 2004. do 2007. nosio je dres Čukaričkog, gde je na 89 utakmica pet puta bio strelac. Za Banovo brdo ga vežu lepe uspomene, ali današnji Čukarički malo podseća na onaj klub kada je Enver tokom tri sezone nastupao za njega.

- Od tog vremena mnogo toga se izmenilo u Čukaričkom. Dok sam ja igrao, bili su solidan klub, ali sada su se, nakon privatizacije, podigli na mnogo veći nivo. Mislim da su trenutno najstabilniji klub u državi. Imaju dobar tim, a najbolji pojedinac im je centralni vezni Igor Matić, srce tima, za kog smatram da je, uz Stefana Babovića, najbolji igrač u ligi na toj poziciji. Ako njega zaustavimo, uradili smo veliki deo posla. I bez mene u timu, Vojvodina sigurno ima kvalitet da pobedi.

Pouzdani ofanzivac će krajem decembra napuniti 30 godina, a ugovor mu ističe na kraju ove polusezone. Uskoro će, dakle, postati slobodan igrač, pa se nameće pitanje kakvi su mu dalji fudbalski planovi i želje.

- Voleo bih da nastavim karijeru u inostranstvu i dobrim ugovorom rešim egzistenciju. Još ništa nije izvesno, videćemo... Volim Vojvodinu, u Novom Sadu se osećam kao kod kuće i sešću sa ljudima iz kluba i videti kako stvari stoje. U slučaju da ne odem preko, Vojvodina ima prednost. Ali, fudbalski putevi su nepredvidivi, videćemo šta će se dalje dešavati – rekao je Enver Alivodić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...