Press / Večernje novosti: Genk sada hoće i Marka Poletanovića!

Genk sada hoće i Marka Poletanovića!16.12.2014. 12:51

Večernje novosti(0)
V

ojvodina će, po svemu sudeći, u zimskom prelaznom roku ostati bez pola navale, s obzirom na to da je centarfor Lazar Veselinović već stavio paraf o pozajmici u južnokorejski Pohang stilers, dok je desnokrilnom napadaču Enveru Alivodiću, istekao ugovor.

Novosađani bi, kako je potvrdio i Zoran Marić, šef stručnog štaba, da zadrže Alivodića, ali čini se da je sjajnom fudbaleru, koji ističe da bi rado ostao u Novom Sadu, prioritet da karijeru nastavi u inostranstvu uz, svakako, odgovarajući ugovor.

Na meti inostranih menadžera su, nije tajna, mladi fudbaleri, Mijat Gaćinović i Srđan Babić, a posebno interesovanje vlada za kapitena, Marka Poletanovića, veznjaka za koga se zagrejao belgijski Genk, pa postoji mogućnost da se ove zime pridruži bivšem saigraču Sergeju Milinković-Saviću.

S druge strane, Vojvodina kreira i spisak fudbalera na koje stručni štab neće računati na proleće, pa će im biti ponuđeno da karijeru nastave u nekom drugom klubu. Navodno, reč je uglavnom o mlađim igračima od kojih bi neki otišli na pozajmice i kaljenje.

Mladen Jovanić, sportski direktor Vojvodine, danas putuje u Austriju, u Beč, gde bi trebalo da sa menadžerima i predstavicima nekih od prestoničkih klubova, uspostavi saradnju upravo po pitanju transfera. Međutim, od njega se ni reč nije mogla iscediti.

- Ne možemo govoriti o imenima dok ne vidimo za koga je druga strana zainteresovana i kakve su potrebe. U Beču ću razgovarati sa predstavnicima agencije i pojedinih klubova i to bi trebalo da se uradi sve za jedan dan. Po mom povratku, nadam se, znaćemo mnogo više i imati osnovu za konkretne poteze - diplomata je Jovanić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...