Press / Dnevnik: Babić ne razmišlja o odlasku

Babić ne razmišlja o odlasku17.12.2014. 09:23

Dnevnik(0)
P

rilično su živahna nagađanja o tome ko bi mogao da ode ili da dođe u redove FK Vojvodina tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka. Lazar Veselinović već je postao član južnokorejskog Pohang Stilersa, a za sada samo glasine kolaju oko mogućih transfera kapitena Marka Poletanovića, kao i još mlađih prvotimaca Mijata Gaćinovića i Srđana Babića. Izvesno je da su ovi praktično još dečaci veoma zanimljivi na tržištu,s tim što konkretnih vesti o klubu u kojem bi mogli da zaigraju na proleće još uvek nema.

Poslednja, doduše neproverena informacija tiče se Marka Poletanovića, jednog od predvodnika crveno-belih tokom minule jeseni. Po njoj, belgijski Genk voljan je da vidi ovog veznog fudbalera u svojim redovima i pridruži ga Sergeju Milinković-Saviću, koji je letos iz Vojvodine stigao u taj klub. Pokušali smo da stupimo u vezu s Poletanovićem, na mnogobrojne pozive on nije odgovorio, tako da nešto konkretnije nismo uspeli da saznamo.

Nije tajna ni da je Srđan Babić, 18-godišnji štoper, igrač kojeg bi rado u svojim redovima videli neki klubovi iz zapadnog dela Evrope. Želeći da kod njega proverimo šta se konkretnije dešava, imali smo više uspeha i evo šta je mladi Banjalučanin rekao:

- Dane odmora provodim kod kuće, u Banjaluci, i skoncentrisan sam na to da položim vozački ispit. Svakodnevno imam obaveze na tom polju, a o fudbalu, najiskrenije, trenutno manje razmišljam. Niko me nije zvao, nemam konkretnih pokazatelja da me neki klub želi, a nema ih, koliko znam, ni moj menadžer.

Ukoliko bi poziv, ipak, stigao, jeste li spremni da ga prihvatite i napustite redove novosadskog kluba?

- Ukoliko bismo ponudom bili zadovoljni i Vojvodina i ja, promenio bih klub. Međutim, ponovo želim da istaknem da sam u Novom Sadu veoma zadovoljan, da imam odličnu minutažu i da igram, po ocenama mnogih, veoma dobro. Ugovor s crveno-belima veže me do 2016. godine i zato se ne opterećujem razno-raznim pričama da bih mogao da odem već ove zime – jasan je Babić.

U sličnom tonu razmišlja i omladinski reprezentativac Mijat Gaćinović.

- Zadovoljan sam u Vojvodini, osećam se odlično i igram standardno. Novosadski klub jedan je od naboljih u Srbiji i tu činjenicu želim maksimalno da iskoristim. Nekih priča o zainteresovanosti pojedinih klubova za mene ima, ali se njima ne opterećujem. Kada i ako naiđe neka konkretna ponuda izneću svoj stav, ali je važno da istaknem to da se o eventualnom odlasku pitamo i Vojvodina i ja - poručio je Gaćinović.

Za sada, što se mogućih dolazaka tiče, jedino je aktuelna priča o mogućem povratku Danijela Aleksića u redove Vojvodine, ali niko od čelnih ljudi novosadskog kluba na tu temu nije spreman da priča. Izvesno je da obostrana zainteresovaost postoji, ali, ukoliko i dođe do njih, tek predstoje razgovori o uslovima pod kojima bi nekadašnji biserni talenat prihvatio da ponovo obuče dres Voše.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Todor VeselinovićKralj strelaca
Todor Veselinović

Za njega nije bilo igrača koje ne može da predibla, nema situacije iz koje ne može da umiri loptu, ili je ne može uputiti gde je najpotrebnije...