Press / Dnevnik: Ibrahim i Vitinjo dolaze na probu

Ibrahim i Vitinjo dolaze na probu23.12.2014. 13:53

Dnevnik(0)
U

Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“ ovih dana, naoko, veoma je mirno. Iako na terenima nema nikoga, ljudi zaduženi za dovođenje igrača u FK Vojvodina u stalnim su kontaktima sa zanimljivim fudbalerima i njihovim menadžerima, a već početkom 2015. godine i javnost će saznati koliko su u tim razgovorima bili uspešni.

Prema informacijama do kojih smo došli, pregovori crveno-belih s Patrikom Frajdejom, vođom navale Mladosti iz Lučana, blizu su kraju, ali je ovaj eventualni transfer i dalje neizvestan zvog činjenice da Nigerijac ima ugovor s klubom iz Lučana. Prema pojedinim medijima, Mladost bi pustila Frajdeja, ali za njega traži čak 500.000 evra, što je previsoka cena za Vojvodinu. Na drugoj strani, još dvojica stranaca ponuđena su novosadskom superligašu. Reč je o Amerikancu etiopskog porekla Fuadu Abasu Ibrahimu (23) i 24-godišnjem Brazilcu Viktoru Nevesu Ranhelu Vitinju.

Ibrahim (visok 183 cm) prošao je kroz sve uzrasne kategorije u selekcijama SAD, ali se opredelio da igra za seniorsku reprezentaciju Etiopije. U Novi Sad na probu trebao bi da dođe iz Finske, gde je igrao u tamošnjoj drugoj ligi i to za ekipu Kajanija, u kojoj se nije najbolje snašao. Zabeležio je šest nastupa za Etiopiju i postigao jedan gol, veoma je brz i igra na poziciji krila i po levoj i po desnoj strani. U karijeri je nosio dresove američkih ekipa Dalasa, Toronta i Minesote.

Što se Vitinja tiče, reč je o napadaču koji je prošle godine bio najbolji strelac lige u Vitoriji. Ono što se o njemu može pročitati na internetu, jeste i to da je ove sezone nosio dres brazilskog tima Desportivo Feroviarija i da ja na 24 utakmice postigao 9 golova. Na video snimcima ovog igrača, vidi se da je reč o veoma snalažljivom centarforu, koji golove postiže šutevima i levom i desnom nogom i najverovatnije je da će se i on pojaviti na probi u Novom Sadu 9. januara iduće godine, na početku priprema, zajedno s Ibrahimom.

Još uvek vlada neizvesnost oko odluke Envera Alivodića oko toga gde će nastaviti karijeru. Beogradski mediji sigurno ga vide u dresu Partizana, a desnokrilni fudbaler ima na stolu i ponudu Vojvodine za produžetak saradnje. Kako nam je on sam rekao, najviše bi voleo da ode u inostranstvo, pa će se o nastavku njegove karijere nešto više znati u narednim danima.

Novosađani imaju potrebu da se pojačaju i na poziciji beka, a svakako prate i pojedine igrače srednjeg reda koji su im zanimljivi. Za sada, niko ne želi da se izjašnjava o imenima, ali ono što se zna jeste da je reč o fudbalerima iz domaćih klubova i da su razgovori u toku. Isto tako, sastavljena je i lista igrača na koje stručni štab na čelu sa šefom Zoranom Marićem neće računati na proleće i koji su slobodni u izboru nove sredine. Ipak, kako bismo izbegli licitiranje bilo koje vrste, i za ovaj spisak treba sačekati zvanične informacije iz kluba.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...