Press / Sportski žurnal: Milinković-Savić: Bio sam uzbuđen kada su me predstavili Fergusonu

Milinković-Savić: Bio sam uzbuđen kada su me predstavili Fergusonu23.12.2014. 14:13

Sportski žurnal(0)
D

esetak prethodnih dana koje je sa svojim trenerima u Vojvodini Borisom Nađom i Aleksandrom Jankovićem proveo u Mančester junajtedu, 18-godišnji golman Vanja Milinković-Savić doživljava kao nešto najlepše što mu do sada dogodilo u karijeri.

– Veliko iskustvo, neprocenjivo. Morao sam, kako je to bilo planirano, da za vreme boravka odradim naporan program, ali sve se lakše podnosi u takvom okruženju, u slavnom klubu, u društvu asova koji plene ljubaznošću i neposrednošću – ne krije talentovani čuvar mreže oduševljenje doživljenim u jednom od najistaknutijih evropskih klubova.

Uz topao prijem i ljubaznost na svakom koraku, stekao je mnoga nova poznanastva.

Posebno izdvaja susret sa legendarnim serom Aleksom Fergusonom:

– Naravno, bio sam uzbuđen kad su me predstavili čuvenom stručnjaku, čoveku koji je neizbrisiv trag ostavio u Junajtedu, jedinstvenoj ličnosti u evropskom i svetskom fudbalu.

Pored redovnih treninga, među kojima i nekoliko u društvu prvotimaca, bio je akter dve prijateljske utakmice:

– Nažalost, ekipa za koju sam igrao, sa grupom mladih igrača, oba puta je poražena. Primio sam tri gola, ali za utehu ni za jedan ne snosim krivicu. Prezadovoljan sam boravkom u Junajtedu. To je za mene ogroman podsterk i motiv da se u nastavku prvenstva dokazujem u Vojvodini – kaže Vanja Milinković-Savić, kojeg je, posle potpisivanja ugovora, engleski velikan ustupio na jednogodišnje kaljenje matičnom klubu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...