Press / Dnevnik: Rogač zanimljiv Vojvodini

Rogač zanimljiv Vojvodini27.12.2014. 11:45

Dnevnik(0)
F

udbalski superligaš iz Novog Sada, ekipa Vojvodine, zainteresovana je da u svoje redove dovede defanzivnog veznog igrača ukrajinskog premijerligaša Volina iz Lutska Ivana Rogača. Reč je mladiću visokom 191 cm, rođenom 1992. godine u Kotoru, koji je prošao kroz Školu fudbala Ajaks iz Novog Sada. Potom je igrao za omladinske selekcije beogradske Crvene zvezde, a onda je prešao u redove Rada, zatim i BSK-a iz Borče.

- Reč je o igraču koji može da igra na poziciji defanzivnog veznog, ali i štopera i koji je tokom poslednje sezone nastupao u Ukrajini - rekao je sportski direktor Novosađana Mladen Jovanić. - Blizu smo postizanju dogovora s njim, slobodan je igrač i čekamo jedino da sredi papire i potpiše ugovor s nama.

Što se ostalih eventualnih novajlija tiče, Jovanić je naglasio:

- Prvo moramo da vidimo ko će i da li će napustiti naše redove, kako bismo reagovali u skladu s tim. Izvesno je da će na početak priprema doći dvojica ili trojica stranaca o čijim se imenima još ne bih izjašnjavao, jer je reč o igračima koji će biti na probi.

Menadžeri su pre nekoliko dana crveno-belima ponudili Amerikanca etiopskog porekla Fuada Ibrahima koji je ofanzivni bočni fudbaler, kao i klasičnog centarfora, Brazilca Vitinja. Međutim, izvesno je da će šef stručnog štaba Vojvodine Zoran Marić imati priliku da se izjasni i o kvalitetu još jednog igrača iz Afrike.

Vojvodina pripreme za prolećnu sezonu počinje 9. januara iduće godine, a za sada je klub jedino napustio Lazar Veselinović koji je juče otputovao u Južnu Koreju, dok je ugovor istekao Enveru Alivodiću. Novosađani su ponudili iskusnom desnom krilu da potpiše novi ugovor, ali je za njega, navodno, zainteresovan i Partizan, dok bi sam igrač najrađe otišao u inostranstvo.

Interesovanje za kapitena Marka Poletanovića ispoljio je belgijski Genk, ali konkretna ponuda za njega još nije stigla u Novi Sad, dok su inostranim ekipama zanimljivi i mladi fudbaleri Mijat Gaćinović i Srđan Babić.


Novogodišnja izložba i koktel

Tradicionalni novogodišnji koktel FK Vojvodina, ove godine održaće se u Svečanom salonu SPC “Vojvodina” i to u utorak, 30. decembra, s početkom u 18 časova.

Istovremeno, biće otvorena i izložba posvećena velikom jubileju novosadskog kluba - 100-godišnjici od osnivanja, pa se očekuje veliki broj gostiju i igrača iz raznih epoha crveno-belih. Naravno, kao i uvek, prisutni će biti i fudbaleri koji danas nose dres Novosađana.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...