Press / Sportski žurnal: Zoran Marić: Treće mesto je uspeh za Vojvodinu

Zoran Marić: Treće mesto je uspeh za Vojvodinu30.12.2014. 10:09

Sportski žurnal(1)
D

a je pre početka prvenstva neko Vojvodini ponudio treće mesto na kraju jesenjeg dela prvenstva, to bi u njenim redovima bilo oberučke prihvaćeno.

Posle burnog leta, ispunjenog nadmetanjem dve upravljačke struje oko toga koja će preuzeti vlast u klubu, izgubilo se dragoceno vreme. Zbog toga, kad su počele borbe za bodove niko nije leteo u oblacima i obećavao kule i gradove.

Činjenica da je jesen završena na trećem mestu, zbog reputacije koju Vojvodina uživa, to ne može da se doživljava kao podvig prve vrste.

– Treće mesto je za Vojvodinu uspeh – ocena je Zorana Marića, šefa stručnog štaba.

Svestan da ovakva njegova ocena mnogima neće delovati naročito ubedljivo, Marić podseća:

– Vojvodina je prošlog leta bila u velikim problemima i zato je uoči starta prvenstvene trke malo ko pričao o rezultatima. Glavni cilj u novoj sezoni bio je da se klub finansijski i organizaciono konsoliduje. Ako smo u takvim okolnostima prvi deo prvenstva završili kao treći, onda je za mene ali i za svakog ko je objektivan to sasvim zadovoljavajući rezultat.

Novo rukovodstvo prošlog leta više je brinulo o dugovima i blokadi računa nego o ekipi i pojačanjima. U odnosu na prethodnu sezonu Vojvodina je ostala bez Sergeja Milinkovića-Savića, nešto kasnije i bez kapitena Nemanje Radoje, ali nije bilo novca da se angažuju novajlije ni približnih kvaliteta.

– Prihvatio sam da se oslonimo na ono što imamo, odnosno da okosnici ekipe od nekoliko iskusnijih pojedinaca pridružimo grupu mlađih igrača, poniklih u klupskoj školi.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...