Press / Dnevnik: Paločević spreman da preuzme odgovornost

Paločević spreman da preuzme odgovornost26.06.2015. 08:40

Dnevnik(0)
D

osta je novih fudbalera ovog leta stiglo u redove Vojvodine. Jedan od momaka koji se među njima posebno istakao je Aleksandar Paločević, bivši fudbaler OFK Beograda, koji igra na poziciji plejmejkera, dakle, direktno je zadužen za kreiranje igre ekipe. Kao i njegovi novi saigrači, on je nastojao da rad na Zlatiboru maksimalno iskoristi, kako bi što pre dostigao željeni nivo forme i opravdao očekivanja koja u njega polažu, kako struka, rukovodstvo kluba, tako i navijači Vojvodine.

- Privodimo kraju pripreme koje su, iz mog ugla, bile jako uspešne – rekao je Paločević, par sati pre početka poslednje pripremne utakmice s rumunskim Petrolulom. – Vreme na Zlatiboru jako brzo mi je proteklo, jer je rad bio izuzetno zanimljiv, istovremeni i zahtevan i mislim da smo se dobro pripremili za obaveze koje nam nailaze. Prva takmičarska i veoma ozbiljna prepreka čeka nas u duelima s mađarskim MTK-om, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Iskreno, ne poznajem taj tim najbolje, ali ne sumnjam da ćemo dobiti korisne informacije od članova stručnog štaba i mogu da kažem samo toliko da respektujemo rivala koji se borio za sam vrh tabele u mađarskom fudbalu, ali ćemo u dvomeč s njim ući s jedinom željom da prođemo u narednu rundu.

Od vas se očekuje da budete pokretačka snaga Vojvodine?
- Svestan sam toga i želim da preuzmem teret odgovornosti. Došao sam u veliki klub i daću sve od sebe da igrama i ponašanjem opravdam očekivanja struke, rukovodstva i navijača Vojvodine. Dosta novih saigrača poznajem od ranije i znam da je reč o kvalitetnim ljudima i fudbalerima i zato ne sumnjam da ćemo napraviti jako dobar kolektiv koji će biti u stanju da ostvaruje rezultate u skladu s klupskim ambicijama. Imao sam ovog leta i drugih ponuda iz Srbije , ali sam izabrao Vojvodinu, jer mislim da je reč o dobroj i zdravoj sredini, u kojoj ću imati priliku da igrački napredujem.

Već godinama unazad Novosađani se nalaze u samom vrhu srpskog fudbala, ali nikako im ne polazi za nogom da budu na kraju ispred Partizana i Crvene zvezde. Može li to da se dogodi u nastupajućoj sezoni?
- Vojvodina je već duži niz godina među najboljima u zemlji. Očekivanja su takva i pred početak nove sezone i tvrdim da imamo tim koji može da ostvari takav rezultat. Crvena zvezda i Partizan su veliki klubovi iza kojih stoji puno navijača i koji imaju jak uticaj u našem prvenstvu, međutim, nemaju prednost u igračkom sastavu, a na nama je da to dokažemo.

Očekuje se da se ekipi pridruži Mirko Ivanić, jedan od najboljih igrača Vojvodine, s obzirom da igra na istoj poziciji kao i vi, mislite li da će konkurencija između vas za mesto u timu biti žestoka?

- Ivanića znam već nekoliko godina, jer igrali smo jedan protiv drugog u mlađim kategorijama. Reč je o jako dobrom momku i igraču, ali ne verujem da će između nas vladati konkurencija, već da ćemo zajednički doprineti dobrim partijama naše ekipe. Voleo bih da Ivanić ostane u redovima Vojvodine, ali sam svestan da je, na osnovu odličnih igara, interesovanje za njim poraslo i da je moguće da promeni sredinu – rekao je bio Aleksandar Paločević.


Remi dobre nade pred MTK

Vojvodina – Petrolul 0:0

ZLATIBOR: Igralište „Švajcarija“, gledalaca: 100, sudija: Vitić (Užice). Žuti kartoni: Stanisavljević (Vojvodina) i Marinesku (Petrolul).

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Nastić, Dinga, Đurić, Sekulić, Puškarić (Si. Babić), Paločević, Stanisavljević (Maksimović), Stamenić, Mrdaković.

PETROLUL: Pečanja, Aleksandru, Benga, Fo-Pore, Peteleu, Altama, Zubir, Marinesku, Nepomućeno, Rusu, Čirita. Igrali su još: Kobrea, Gnohere, Andre i Hasan.

Veoma dinamičnu i borbenu, na momente i obostrano agresivnu igru, donela je poslednja provera fudbalera Vojvodine s rumunskim Petrolulom, pred današnji povratak u Novi Sad. Golova nije bilo, ali šanse nisu izostale, a svakoj od ekipa pripalo je po poluvreme. Utisak je da oba trenera imaju razloga za zadovoljstvo onim što su videli, a Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba Novosađana, može da mirnije očekuje prvi duel s timom MTK, koji je na programu u četvrtak, 2. jula, u Budimpešti, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

U prvih 45 minuta Rumuni su bili bolji rival, ali, osim prilike Čirite u 44. minutu, kada je njegov šut prohujao pored gola golmana Žakule, drugih šansi nije bilo. Odbrana crveno-belih delovala je dosta sigurno, ali srednji red i napadači nikako nisu uspevali da probiju bedem Petrolula u defanzivi.

U nastavku, slika na terenu se promenila. Sada je Vojvodina držala konce igre u svojim rukama, Paločević, Sekulić i Puškarić gospodarili su u manevru, a odličnog saradnika imali su u više nego zapaženom Bojanu Nastiću po levoj strani. U 50. minutu mladi Uroš Stamenić lepo je prošao po levom boku, ali nije uspeo da šutira u okvir gola, da bi u 79. minutu, posle slobodnog udarca, Aleksandar Paločević veoma dobro šutirao, ali je lopta za malo otišla preko prečke. Konačno, u 88. minutu, ponovo je Stamenić prošao po levoj strani, uposlio Paločevića, ovaj je šutirao po zemlji, ali je rezervni golman rumunske ekipe Kobrea dobro intervenisao.

Trener Zagorčić izvršio je samo dve izmene, a jedna od njih bila je prinudna, kada je Maksimović ušao u igru umesto lakše povređenog Stanisavljevića.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...