Press / Dnevnik: Zagorčić: Ekipa na zavidnom nivou

Zagorčić: Ekipa na zavidnom nivou27.06.2015. 09:39

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine vratili su se sa priprema na Zlatiboru, na kojima su za sobom ostavili 11 dana treninga i četiri odigrane kontrolne utakmice.

Pred polazak kućama,šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić je analizirao ono što je odrađeno.

- S treninzima smo počeli 8. juna i od tada smo, uz svakodnevni rad, odigrali ukupno pet utakmica. Zabeležili smo tri pobede (Spartak, FAP i Zlatar) i dva remija (Mladost Lučani i rumunski Petrolul) i mogu da kažem da sam zadovoljan urađenim i odnosom igrača prema obavezama. Imamo veoma kratak period za pripremu prve utakmice s mađarskim timom MTK, a svi fudbaleri koji su prošli pripreme pokazali su da imaju kvalitet i da zaslužuju da nose dres Vojvodine.

Čime ste posebno bili zadovoljni?

- Želim da istaknem da je ekipa dostigla zavidan nivo fizičke spreme, kao i tehničko-taktičkih elemenata. Povrede Saše Ćurka (prednji ukršteni ligamenti) i kapitena Nina Pekarića (list) jako su nas poremetile. Reč je o dvojici kvalitetnih ljudi i fudbalera i bićemo svim srcem uz njih. Postoji, doduše, nada da će nam se Pekarić ubrzo pridružiti, dok Ćurku predstoji duža pauza i želimo mu brz oporavak.

Kako ocenjujete odigrane utakmice?

- U premijernoj utakmici sa Spartakom u Novom Sadu videli smo da smo doveli kvalitetne novajlije. Po dolasku na Zlatibor, gde smo trenirali i boravili u odličnim uslovima u hotelu „Palisad“, odigrali smo susret sa FAP-om, u kojem smo minutažu rasporedili na dve ekipe. Obe postave pokazale su isti odnos prema igri i to je bilo krunisano pobedom od 3:0, a danas više nije lako ni jednom rivalu dati tri gola, posebno što meč igran na terenu s veštačkom travom, što je nama nepoznata podloga.

Usledio je remi (1:1) sa ekipom Mladosti iz Lučana?

- Zbog napornih treninga, igrači su bili vido umorni. U prvih 45 minuta prikazali smo sjajnu partiju i potpuno kontrolisali igru. U nastavku je došlo do pada, koji je mogao da se primeti kroz slabiju igru i zamor pojedinaca. Lučanci su zasluženo izjednačili, a u tom susretu smo prvi put podelili minutažu igračima u srazmeri 60:30 minuta. Oni koji su imali manje minuta, već sutradan su igrali dva puta po 30 minuta duel sa četvrtoligašem Zlatarom iz Nove Varoši (4:0) i pokazali su kvalitet, veliku volju i dominirali su na terenu. Najvažnije mi je bilo saznanje što ekipa ne gleda ko je naspram nje, već da sa svima igra isto i s istom željom.

I onda je usledio duel s jakim timom rumunskog Petrolula?

- Bila je to mnogo kvalitetna utakmica, koja je došla u pravo vreme, pred susret s MTK u kvalifikacijama za LE. Rumunska liga je jača od mađarske, a rival je bila šestoplasirana tamošnja ekipa. U susret smo ušli malo kolebljivo, Petrolul je bio konkretniji, ali smo brzo to prevazišli i u nastavku uspostavili našu igru. U drugom poluvremenu imali smo u svojim rukama utakmicu i bili bolji u svim segmentima. Tu mislim na kontrolu situacije na terenu, posed lopte i igru u defanzivi. Nedostajao nam je gol za pobedu, koju smo po svemu zaslužili.

Da li ste rešili dileme oko sastava koje ste imali pre dolaska na pripreme?

- Dileme još uvek nisam raščistio. U Novom Sadu, posle kraće pauze, u tim se vraćaju dvojica reprezentativaca – Mirko Ivanić i Radovan Pankov, a verujem da će sa nama ponovo biti i Pekarić. Ne znam kako i koliko se treniralo u omladinskoj i mladoj reprezentaciji, ali nemam sumnje u pogledu toga da je reč o kvalitetnim fudbalerima. Računamo na njih i pokušaćemo da ih što pre uvedemo u takmičarski ritam.

Hoće li možda biti još nekih novih igrača?

- Radimo na tome, s tim što moramo da budemo oprezni jer želimo da to budu zaista kvalitetni fudbaleri. Uz to, ja, kao trener, želim da forsiram mladiće ponikle u našoj školi, što je već godinama naš zaštitni znak. Sada se ponovo nalazimo na dobrom putu da izguramo u prvi tim Rockova, Stamenića i Desančića, a onda i još mlađe Lazara Zličića i Dingu. U svakom slučaju, prelazni rok potrajaće do kraja avgusta, a do ponedeljka moramo da licenciramo igrače za Evropu– završio je priču Zlatomir Zagorčić.


Uvek idemo na pobedu

Govoreći o pvoj utakmici s ekipom MTK, koja se igra u četvrtak u Budimpešti, Zagorčić je istakao:

- Dobili smo nekompletan materijal o mađarskom timu i sledi nam analiza rivala i u naredna tri i po dana. Saznaćemo dobre i loše stvari o ekipi MTK i potrudićemo se da ih iskoristimo. Sigurno je da ćemo ići na pobedu u obe utakmice, jer Vojvodina svoj stil i igru neće menjati, u svakom susretu ići će s namerom da trijumfuje – jasan je Zagorčić.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...