Press / Sportski žurnal: Neobična priča Miljana Mrdakovića: Fudbalski globtroter

Neobična priča Miljana Mrdakovića: Fudbalski globtroter27.06.2015. 13:14

Sportski žurnal(0)
D

omaćoj javnosti Miljan Mrdaković malo je poznat, jer je, izuzev jedne sezone u OFK Beogradu, 17 godina proveo u inostranstvu. Više od pola svog života.

Ali, to nije sve. Još mnogo brojki i rekorda ukrašavaju neobičnu krijeru rođenog Nišlije.

Fudbalski profesionalac do sada je bio u deset zemalja. Pored Srbije, u kojoj je u Partizanu i niškom Radničkom bio u mlađim kategorijama, igrao je za 18 stranih klubova!

– Bio sam u Belgiji, Austriji, Ukrajini, Izraelu, Potrtugalu, Kini, Kipru, Grčkoj i Singapru. U nekih od tih zemalja igrao sam u po nekoliko klubova: tri u Belgiji, dva u Kini, četiri na Kipru, dva u Grčkoj... Mogu da se pohvalim da sam se igrajući na razni stranama sveta nadavao golova, a na Kipru sam ostao upamćen kao dobitnik „Zlatne kopačke” za najboljeg strelca lige.

Pored brojnih rekorda i priznanja, može da se pohvali još jednim podatkom:

– Zahvaljujući fudbalu, naučio sam nekoliko svetskih jezika: engleski, portugalski, ruski i francuski. Mogu da se sporazumem i na grčkom. To je neprocenjivo bogatstvo.

Kako igrač s tolikim iskustvom ima motiva da se bakće na terenima u Srbiji, u fudbalu koji zbog mnogo čega nije baš na dobrom glasu? Uzvraća širokim osmehom:

– Radujem se fudbalu i dok je tako, dok uočavam da nema prevelike razlike između mene i mlađih grača, trčaću za loptom. Sad mi je prioritet da se ovde, na Zlatiboru, dobro fizički spremim i nametnem kao prvotimac. Nisam navikao da samo popunjavam broj, uvek su mi pripadale glavne uloge. To mi je plan i u Vojvodini, u kojoj ću, koliko vidim, morati svojski da zapnem...

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Dobrosav KrstićSkromni as
Dobrosav Krstić

On je tako dobro pazio Puškaša na Nep stadionu 1956-e, uvek je bio kraj njega, uvek je bio brži, uvek mu je odnosio loptu i činio je to na tako fer način, takoreći bez dodira...