Press / Dnevnik: Nazire se startna postava

Nazire se startna postava29.06.2015. 08:37

Dnevnik(0)
P

osle dva slobodna dana koja su dobili po povratku sa Zlatibora, fudbaleri Vojvodine nastavili su s treninzima i pripremama za prvu kvalifikacionu utakmicu za Ligu Evrope.

U njoj će crveno-beli, da podsetimo, u četvrtak odmeriti snage s ekipom MTK i to u Budimpešti. Ekipi iz Novog Sada pridružili su se reprezentativci Mirko Ivanić i Radovan Pankov, na koje stručni štrab i te kako računa za duele s Mađarima, ali je van pogona i dalje kapiten Nino Pekarić koji sigurno neće biti u timu za ove važne utakmice.

- Nisam fizički spreman kao moji saigrači koji su trenirali na Zlatiboru, ali ću se, uz pomoć trenera, potruditi da ih što pre sustignem – rekao je Mirko Ivanić. – Kao što znate, na Evropskom prvenstvu mladih selekcija u Češkoj nisam ulazio u igru, ali to je ostalo iza mene i sada sam usredsređen na susrete s MTK-om.

Jučerašnji trening protekao je, dakle, u znaku priprema za duel s trećeplasiranim timom mađarskog prvenstva i bilo je vidljivo da je trener Vojvodine Zlatomir Zagorčić sve bliži definisanju postave koja će započeti tu utakmicu. Doduše, zbog udarca u rebra u susretu s Petrolulom na Zlatiboru, iz predostrožnosti nije trenirao Miljan Mrdaković, ali on nije pod znakom pitanja i, kako nam je rekao, biće na raspolaganju Zagorčiću.

U ekipi, međutim, neće biti Nina Pekarića, ali je ovaj sjajni igrač izrazio želju da bude uz tim i, kako stvari stoje, putovaće s ekipom u glavni grad Mađarske.

- Bol koji je Pekarić osetio u listu noge, usko je povezan s povredom leđa koju vuče već duže vreme – rekao je dr Borko Vukosav. – On se nalazi van procesa treninga i prima terapiju, a još uvek se ne bih bavio procenom koliko će biti odsutan iz ekipe.

Juče su s lakšim treninzima, doduše izvan ekipe, počeli i rekonvalescenti Dragan Karanov (operisao bruh), odnosno Džon-Meri Uzuegbunam (operisao prednje ukrštene ligamente). Ekipu je juče posetio i Saša Ćurko, mladić koji će uskoro operisati koleno zbog iste vrste povrede kao i Nigerijac.

Može se reći da lagano počinje opšta mobilizacija u klubu pred susret s MTK i očigledno je da crveno-beli žele da u susretu u Mađarskoj pruže maksimum i ostvare povoljan rezultat pred revanš, koji se 9. jula igra na stadionu „Karađorđe“. Tim je sve uigraniji, temperatura lagano raste, a Vojvodina put Mađarske kreće u sredu posle doručka. U popodnevnim satima održaće trening na stadionu Ujpšeta „Ferenc Susa“ na kom se igra utakmica, a onda, u četvrtak od 20.30 časova, Novosađani će polagati prvi ispit zrelosti u novoj sezoni.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Enver Alivodić

Agresivnost i hitrina jesu ono po čemu sam prepoznatljiv, ali istovremeno voleo bih da sam mirniji u završnici!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...