Press / Mondo: Voša se vraća sa remijem i nadom!

Voša se vraća sa remijem i nadom!03.07.2015. 09:38

Mondo(0)
V

ojvodina apsolutno ima čemu da se nada u dvomeču sa MTK!

Da je bila malo prisebnija i uigranija, još večeras bi stigla iz Budimpešte sa prednošću koja bi joj donela mirniji revanš za nedelju dana. Možda i plasman.

Nažalost, Miljan Mrdaković, Aleksandar Paločević i Mirko Ivanić nisu uspevali da golovima završe brze i prilično smislene akcije. Kada je bilo vreme za završni potez, defanzivci Mađara znali bi da reaguju, blokiraju i izbiju u korner.

Posebno će ostati žal za 78. minutom, kada je Mrdaković umalo zaokružio svoj prvi nastup u crveno-belom golom za 0:1. Šutirao je prekaljeni špic sa ivice peterca u nebranjenu mrežu, na dodavanje Mirka Ivanića, ali je srpski štoper Dragan Vukmir i toj lopti sprečio da uđe u gol.

Na kraju, prvi remi u šest međusobnih mečeva ova dva tima:

MTK - VOJVODINA 0:0

Revanš će biti odigran za nedelju dana. Posle tih 90 ili 120 minuta, saznaćemo ime tima koji će igrati protiv pobednika dvomeča Budućnost (Crna Gora) - Spartaks Jurmala (Letonija). Večerašnji meč u Podgorici završen je pobedom Letonaca 3:1.

Da je u pet minuta potpune dominacije i najuzbudljivijeg dela utakmice - od 75. do 80, Voša uspela da bar jednom zatrese mrežu, bila bi za veliki korak bliža plasmanu.

Međutim, kada je MTK pao na kolena, Stanisavljević je sa oko 20 metara šutirao u golmana, Ivanić je posle kontre pogodio spoljni deo mreže, a Vukmir je opisanom reakcijom zaustavio Mrdakovića. Ostaje žal, ali ne i tuga, jer su "lale" pokazale da imaju sa čim da se nose sa starim rivalom.

IZ MINUTA U MINUT!

KRAJ UTAKMICE - 0:0!

93' Poslednja izmena u Vojvodini. Ulazi Šaleta Kordić, izlazi Mirko Ivanić-

89' Izmena u Voši. Mrdaković izlazi iz igre, ulazi Maksimović.

85' Ponovo preti Voša i ponovo ne uspeva da završi akciju golom... Ivanić ne kažnjava grešku Vukmira.

78' Opet šansa za Vošu! I to najbolja do sada!

Mrdaković je gađao nebranjenu mrežu sa oko pet metara, ali je srpski internacionalac Dragan Vukmir uklizao i sprečio gol. Šteta...

77' Opet preti Voša, Ivanić zatresa mrežu, ali samo spoljni deo...

Utrčao je ofanzivac Voše u kazneni po levoj strani, "zategao" loptu svom snagom, gađajući bliži ugao... Međutim, ništa od gola.

75' Najbolji napad Voše u nastavku i konačno šut u okvir gola! Ipak, rezultat je i dalje 0:0. Stanisavljević je u situaciji '4 na 4' šutirao sa oko 20 metara, a golman MTK

75' Inicijativa Voše, kontroliše loptu, ali se čini da MTK ne bi imao ništa protiv i da se utakmica završi nerešeno. Nastić i Stamenić pokušavaju da duplim pasom utrče u kazneni prostor, ali lopta odlazi u gol aut.

66' Još nisu uigrani vezisti Voše i Mrdaković. Nekoliko puta su Ivanić, Paločević i Mrdaković pravili problem domaćinu, ali su takođe nekoliko puta jedan drugom rukama objašnjavali šta su zamislili, a šta je ispalo...

64' Izmena u Vojvodini. Izlazi upravo Paločević, a umesto njega ulazi mladi Uroš Stamenić, rođen 1996, doskorašnji omladinac "lala".

60' Dobro kombinuju Ivanić i Paločević, ali lopta odlazi samo u korner... Ofanzivni "lala" zapretili su domaćinu posle polu-kontre, a novajlija iz OFK Beograda oprobao je šut sa oko 20 metara....

50' Borbeno i na početku nastavka. Jovica Vasilić, desni bek "lala" zaradio je crveni karton zbog čvrstog starta ramenom. Voša u ovim trenucima pripada Vojvodini, ali kombinuje daleko od gola, uglavnom na svojoj polovini.

- POLUVREME!

47' Ivanić opet dribla rivale u kaznenom prostoru, jednog, pa drugog, ali je opet njegov pokušaj izblokiran.

46' Sada i Nastić preti domaćinu, udarcem sa oko 20 metara iskosa, sleva, ali i to ne ide u okvir gola MTK. Voša pokazuje da zaista hoće da postigne gol.

45' Ponovo dobra prilika i za MTK! Srećom, Varda nije dobro zahvatio volej pred Igorom Đurićem. Pršti na obe strane! Odličan meč.

42' Šteta! Sjajna kontra Ivanića, ali rezultat ostaje 0:0!

Najtraženiji igrač Voše "izvukao" je kontru po levoj strani, lako pretrčao rivale svojim dugim korakom, pa pokušao da proigra Mrdakovića. Ipak, lopta je naputu ka sredini zakačila pomenutog Vadnaja, on je skrenuo ka golmanu Hegedušu, koji je, nažalost, ostao pribran.

39' Nastić spasava Vošu! U poslednji čas je levi bek zaustavio Danijela Vadnaja, nakon što je vezista MTK lako zaobišao Dingu, pa našao način i da prođe obojicu štopera. Sreća!

33' Kombinuju igrači Voše na 20 metara od gola, šalju loptu na stranu, ali ni sleva, ni sdesna nema upotrebljive lopte za napadače. Sada se igra otvorenije.

30' Pauza za oba tima. Glavni sudija Paolo Valeri iz Italije poslao je i domaće i gostujuće igrače do svojih klupa, na osveženje zbog vrućine. Zagorčić daje crvenima kratke instrukcije.

28' Dobro je prošla Voša u 28. minutu. Debitant Dominik Dinga izgubio je loptu na 30 metara od svog gola, pa rukama zaustavio Šandora Torhelea (15 godina starijeg od sebe). Tražili su Mađari crveni karton, ali je defanzivac Voše prošao samo sa žutim kartonom, jer nije bio zadnji igrač odbrane.

25' Sada lopta struju kroz šesnaesterac Voše. Ipak, Žakula je siguran. I jedni i drugi su jako, jako oprezni i ne usuđuju se da krenu ka protivniku sa spuštenim gardom.

22' Voša pokušava da kombinuje, ali Mrdaković i Ivanić ne uspevaju da povežu dodavanja na vrhu kaznenog prostora.

20' Čvrsti dueli, pršti na sve strane. Darko Puškarić kažnjen je žutim kartonom. Sada se više igra na polovini Novosađana.

15' Žestok faul na Paločeviću. Neshvatljivo da nije kažnjen žutim kartonom. Ivanić je sa 30 metara šutirao, ali slabo.

10' Bez uzbuđenja. Možda je za to vreme zanimljivo reći da je Paločević definitivno zadužio "desetku" Vojvodine za novu sezonu, a da će Mrdaković nositi "devetku".

3' Sada preti i MTK. Sa daljine je pokušao Čeh Marek Streštik, sa oko 18 metara. Sa 28 godina, on je drugi najstariji igrač domaćina.

1' Na startu - ofanziva Novosađana. Najpre po desnoj strani (Stanisavljević), pa po levoj (Nastić).

Trener Novosađana Zlatomir Zagorčić odabrao je sastav sa trojicom igrača koji su ovog leta zadužili opremu Vojvodine - Miljanom Mrdakovićem u špicu, a Aleksandrom Stanisavljevićem i Aleksandrom Paločevićem iza njega.

Mesto u odbrani, uz iskusnog Igora Đurića, povratnika iz Rada, zauzeo je debitant Dominik Dinga, rođen 1998. godine. Kao što je i bilo najavljeno, prvi štoper "lala" Nino Pekarić nije ni doputovao u Budimpeštu, iako je imao želju da i povređen podrži ekipu.

Vojvodina će, dakle, protiv MTK nastupiti u sastavu:

Žakula - Vasilić, Dinga, Đurić, Nastić - Sekulić, Puškarić - Paločević, Stanisavljević, Ivanić - Mrdaković!

Za MTK počinju: Hegediš, Bese, Vukmir, Grgić, Vadnai, Tijam, Vaš, Šterstik, Kanta, Varga, Torgele.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Silvester TakačPrvi strelac šampiona
Silvester Takač

U takmičarkoj sezoni 1965/66. Vojvodina je osvojila prvu šampionsku titulu. Jedan od najzaslužnijih za trijumf, bio je Silvester Takač...