Press / MozzartSport: Rat za Sergejov potpis! Lacio dobio konkurenciju u Arsenalu i Borusiji

Rat za Sergejov potpis! Lacio dobio konkurenciju u Arsenalu i Borusiji03.07.2015. 13:24

MozzartSport(0)
S

hvatili su i u Genku da imaju dragulj u rukama. Na prvu ponudu Lacija od 7.000.000 evra odmah su odgovorili sa odrečnim: Ne! Ali teško da će Belgijanci moći još dugo da odolevaju ponudama za Sergeja Milinković Savića, jer su se u trku za potpis 20-godišnjeg centralnog veznog upravo uključile dve istinske aždaje evropskog fudbala.

Milinković Savić je naime zapao za oko i skautima Arsenala i Borusije Dortmund, pa predstavnici člana U20 šampionske generacije Orlića sada na stolu imaju tri aktivne i veoma atraktivne ponude. Podsetimo, rimski mediji su ranije pisali i o interesovanju Mančester junajteda koji je navodno bio spreman da Sergeja upari sa mlađim bratom Vanjom, ali prema informacijama MOZZART Sporta trenutno su aktuelni samo Lacio, Arsenal i Borusija. Njihove ponude su konkretne. Mada to ne znači da u narednim danima neće biti promena.

Sportski direktor Lacija Igli Tare pre dva dana je optimistički rekao da u Rimu očekuju da bi u narednih nekoliko mogli da potpišu ugovor sa Milinković Savićem. Čini se ipak da to neće ići tako glatko. Sigurno je samo da će Genk opasno zaraditi, jer bi uz ovakvu konkurenciju bilo prilično naivno pustiti Sergeja za manje od 10.000.000 evra.

Pre samo godinu dana Vojvodina ga je prodala za 850.000 evra. Bivši član uprave Dragoslav Vuković je doduše tvrdio da je u pitanju suma od 1.800.000 evropskih novčanica, ali su ga naslednici u foteljama na Karađorđu demantovali. Da je bilo pameti, strpljenja i finansijskih mogućnosti da se sačeka u Novom Sadu bi se danas mnogo lakše živelo.

Genk ima luksuz da "zavlači" udvarače. U Belgiji tvrde da će Milinković Savić i naredne sezone igrati na Kristal Areni. Osim u slučaju neke izvanredne ponude. Kao da one iz Lacija, Arsenala i Borusije ne spadaju u tako primamljive.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...