Press / Dnevnik: Pripreme za MTK idu po planu

Pripreme za MTK idu po planu05.07.2015. 23:44

Dnevnik(0)
P

o povratku s prve utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope iz Budimpešte, fudbaleri Vojvodine u subotu su imali slobodan dan, a u nedelju su se ponovo okupili u FC “Vujadin Boškov” i nastavili s treninzima. Na stadionu Ujpešta Novosađani su izborili remi (0:0) u duelu s trećeplasiranim timom mađarskog prvenstva, ekipom MTK, pa je pred njima lepa prilika da se palsiraju u narednu rundu renomiranog takmičenja. Za ostvarenje ambicija na stadionu “Karađorđe” biće im potrebna pobeda i crveno-beli se spremaju da do nje, pred svojim navijačima, stignu i stave pečat na dvomeč s mađarskim timom.

- Pripreme za duel s MTK teku po planu - rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić. - Istina, manji zdravstveni problem ima Aleksandar Paločević, ali verujem da će on brzo sanirati povredu i biti u konkurenciji za tim u četvrtak. Sada još bolje poznajemo mađarski tim i to će nama u stručnom štabu pomoći u određivanju tima i taktike za revanš susret. Iako je trener MTK posle susreta rekao kako smo mi bolje fizički pripremljena ekipa, statistika o tome ne svedoči, već je posvedočila samo da smo imali veći posed lopte. Po trčanju u prvoj utakmici bili smo izjednačeni. Bilo kako bilo, naš cilj je pobeda u revanšu i spremamo se da do nje stignemo.

Da li eventualno razmišljate o nekim promenama u timu?

- Kao i uvek, sastav ću saopštiti neposredno pred početak utakmice - kategotičan je bio Zagorčić. - Igraće najspremniji, odnosno igrači za koje procenimo da mogu najviše da doprinesu ostvarenju cilja. Ekipu držimo maksimalno fokusiranu na ono što je čeka u revanšu i bitno je da možemo da računamo na svih 25 fudbalera koje imamo.

Mladi Uroš Stamenić ušao je na teren u duelu s MTK u 63. minutu i doprineo konkretnijoj igri Vojvodine u nastavku.

- Ostvario mi se dečački san da zaigram u dresu velikog kluba u nekoj evropskoj utakmici - rekao je 19-godišnji Stamenić. - Taj osećaj mora da se doživi i zaista sam presrećan što sam doprineo našoj boljoj igri u nastavku utakmice. Žao mi je jedino što nismo postigli gol, ali imaćemo priliku za to u revanšu pred našim navijačima. Verujem da će nas u velikom broju ispratiti u četvrtak, a ja, naravno, očekujem pobedu i prolazak u narednu rundu kvalifikacija za LE. Na šefu Zagorčiću je da odluči koji će sastav poslati na teren, a ja sam tu, spreman da pomognem. Da li u startnoj postavi, ili sa klupe, manje je važno od toga da ostvarimo cilj koji imamo pred sobom.

Revaš susret Vojvodina-MTK igra se na stadionu “Karađorđe” u četvrtak, 9. jula, od 20.30 časova.


Važe stare pretplatne karte

Za revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za LE između Vojvodine i MTK, iz novosadskog kluba su nas obavestili, važiće stare pretplatne karte.

U toku ove nedelje očekuje se da će u prodaju biti puštene i nove godišnje ulaznice, o čemu će gledaoci blagovremeno biti obavešteni.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...