Press / Večernje novosti: Zagorčić: Pobeda po svaku cenu!

Zagorčić: Pobeda po svaku cenu!07.07.2015. 11:15

Večernje novosti(0)
P

ripremajući se za revanš prvog kruga kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojem, u četvrtak, u Novom Sadu dočekuje mađarski MTK (prvi meč u Budimpešti završen je bez golova), Vojvodina je u ponedeljak uveče trenirala na „Karađorđu“.

Uradiće to i u utorak, a na poprištu velikog okršaja u sredu uveče radiće gosti iz mađarske prestonice.

- Posle remija u Budimpešti napravili smo precizian plan za uzvratni meč i za sada ga ostvarujemo do poslednjeg detalja. Ništa osim prolaska u drugi krug kvalifikacija ne dolazi u obzir, štaviše mogao bih da kažem da na pobedu idemo po svaku cenu – kategoričan je trener Novosađana Zlatomir Zagorčić.

Sa kim sve će mladi stručnjak pokušati da obezbedi plasman u drugi krug, nije sasvim izvesno. Najproblemtičniji je, naime, novajlija Aleksandar Paločević koji je u prvom meču sa Mađarima povredio zadnju ložu i još uvek radi individualno.

- Ne mogu u ovom trenutku da prognoziram kada će on moći da radi sa ekipom, odnosno da li će biti potpuno spreman za revanš u četvrtak. Činimo sve da se to desi – kaže klupski lčekar Vojvodine dr Borko Vukosav.

Na njegovom spisku je, zbog upale kolena, do juče bio i vezista Emir Asani koji nije ni putovao u Budimpeštu, ali je on sada u procesu redovnog rada i biće u konkurenciji za revanš sa Mađarima. Posle ubedljivog drugog poluvremena u Budimpešti, u kojem je bitno pokrenuo tim Vojvodine, šansu ponovo čeka i Uroš Stamenić.

- Tu sam, a na treneru je da odluči ko će na teren, a ko na klupu – odmeren je, ipak, ovaj 19-ogodišnjak. - Najvažnije je da zabeležimo trijumf i plasiramo se dalje, a ni ja, ni bilo kod drugi u timu nema ama baš nikakvu dilemu da će biti baš tako.


PEKARIĆ I DALjE VAN STROJA, PANKOV SE VRAĆA

Prema rečima dr Vukosava, posle povratka sa Novog Zelanda mladi štoper Radovan Pankov sve više hvata korak sa ekipom i prevazilazi probleme aklimatizacije i biće u konkurenciji za starnu postavu protiv MTK. S druge strane, iskusni Nino Pekarić koji kuburi sa povredom leđa je još daleko od toga.


MAĐARI STIŽU U SREDU

Mađarska ekspedicija u Novi Sad stiže u sredu, a biće smeštena u hotelu „Park“, gde će biti organizovana i njihova konferencija za novinare. U sredu uveče će, naravno, trenirati na „Karađorđu“.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić8
Ivanović7
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery16
Milosavljević15
Zukić14
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać8

Sećanja
Stevan NeštickiNedosanjan san
Stevan Nešticki

Tragična smrt koja ga je zadesila nakon odlične igre za mladu reprezentaciju Jugoslavije protiv ČSSR u Novom Sadu (2:0) na kojoj je bio kapiten našeg tima, prekinula je njegove fudbalske snove...