Press / Mondo: VOJVODINA: Novosađani, podržite nas!

VOJVODINA: Novosađani, podržite nas!07.07.2015. 19:28

Mondo(0)
T

ačno dva dana su ostala do revanš utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, između Vojvodine i mađarskog MTK.

Prvi duel u glavnom gradu Mađarske završen je bez golova, a ulogu favorita pred drugi susret preuzeo je novosadski superligaš.

Trener "lala" Zlatomir Zagorčić svestan je da ga čeka težak izazov.

"Bolje poznajemo tim MTK posle prve utakmice koju smo odigrali u Budimpešti i saznanja do kojih smo tada stigli nastojaćemo da iskoristimo u četvrtak uveče. Na stadionu Ujpešta u početku nam je određene probleme zadavao Torgele, ali smo ih blagovremeno uočili i u nastavku ga neutralisali", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine.

Zagorčić ima recept za pobedu.

"Način na koji smo igrali u drugom delu tog susreta, pravi je putokaz i za revanš i ubeđen sam da ćemo od prvog minuta delovati onako kako planiramo. Ostao je mali žal što već u Mađarskoj nismo realizovali neku od prilika koje smo stvorili, ali sam ubeđen da ćemo ovog puta u tome uspeti."

U četvrtak će izostati samo Pekarić.

"Svi igrači biće spremni da konkurišu za sastav, izuzev Nina Pekarića, koji je, zbog povrede, i dalje van tima. O sastavu u kojem ćemo istrčati na teren 'Karađorđa' ne bih se izjašnjavao, jer stvaramo jak kolektiv i želimo da svi igrači i u svakoj prilici pruže maksimum, a o rešenjima ćemo odlučivati na osnovu psihe i iskustva svakog pojedinca".

Zagorčić je pozvao Novosađane da dođu na stadion i podrže Vojvodinu.

"Zamolio bih Novosađane da u što većem broju dođu na tribine stadiona i pruže veliku podršku našem timu. Momci koji danas nose dres Vojvodine to su apsolutno zaslužili odnosom prema obavezama, kao i zbog činjenice da od početka priprema s njima nismo imali ama baš nikakav problem. Podrška će im puno značiti i verujem da ćemo je i dobiti".

Aleksandar Paločević, vezni fudbaler crveno-belih, kratko je dodao:

"I u prvom susretu u Budimpešti pokazali smo da smo bolji tim i želja nam je da u revanšu to potvrdimo i obezbedimo prolazak u naredno kolo kvalifikacija. Na treninzima radimo na tome kako da zaustavimo igrače MTK i nametnemo naš način igre, čime bismo stigli do trijumfa i ostvarenja cilja", rekao je fudbaler Vojvodine.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...