Press / Mondo: "Bolje što je Zenga video Vošinih 0:4"

"Bolje što je Zenga video Vošinih 0:4"24.07.2015. 16:49

Mondo(1)
Š

ef struke Sampdorije Valter Zenga lično je proteklog vikenda u Srbiji gledao narednog rivala svog tima - ekipu Vojvodine.

Italijanski trener, koji je svojevremeno sedeo i na klupi Zvezde, pratio je u nedelju, u Novom Sadu, utakmicu Vojvodina - Čukarički, završenu crno-belim rafalom, 0:4.

Četiri dana posle, akteri tog boja ponovo su izašli u Evropu i branili prednost stečenu u prvim mečevima 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Ovog puta, radovali su se samo Novosađani.

Voša je, dakle, ostvarila očekivano i na Baltiku rezervisala avionske karte za Torino, gde će je Sampdorija dočekati narednog četvrtka. Sa ove vremenske distance, Novosađani smatraju da i nije loše što ih je Zenga gledao kada su doživeli neprijatan poraz.

"Drago mi je da je Valter Zenga bio u nedelju i da je video utakmicu u kojoj smo izgubili 0:4, pa nas možda i potcene malo tamo. Možda je to i dobro za nas, mada, iskreno, na taj dvomeč i sve to gledam samo pozitivno", rekao je novinarima u Letoniji Aleksandar Stanisavljević, jedan od lidera nove Voše.

Vezista "lala" rekao je da se još nije detaljno bavio italijanskim protivnikom, a nije osetio ni potrebu da naglasi ko će biti favorit, jer je sasvim jasno.

Ipak, Stanisavljević podseća da i Vojvodina igra fudbal i da ima šta da pokaže i u Italiji.

"Nisam se do sada detaljno bavio Sampdorijom, ali naravno da je u pitanju veliki klub, koji ima kvalitetan tim i sve to stoji, ali i oni igraju kao i mi i zaista mislim da je sve moguće", ne predaje se bez borbe jedan od nosilaca igre "lala", koji će imati ogromnu ulogu i u ringu sa Đenovljanima.

U obe runde, Đenovljani će definitivno morati da vode računa da ne obaraju Novosađane u krugu do 25 metara od gola. Razlog je poznat - "bomba" u nozi Požarevljanina, koju je već jednom ove sezone aktivirao sa velike distance, protiv MTK.

U četvrtak je takođe namestio loptu na više od 20 metara razdaljine, šutirao preko petorice igrača u živom zidu i umalo pogodio. Golman Pavels Davidovs skrenuo je loptu ka prečki, pa u korner.

"Ostajem dosta posle treninga i vežbamtakve šuteve. Nije sve to baš samo urođeno. Nažalost, danas nije htela da uđe...", objasnio je Stanisavljević, kome predstoji i nastavak uigravanja sa novim saigračima na protivničkoj polovini.

Vojvodina je ovog leta praktično promenila kompletnu ofanzivnu liniju, angažovanjem sva tri nova napadača (Mrdaković, Kordić, Ožegović). Iza njih nastupa takođe relativno nova "veza", u kojoj je u četvrtak bljesnuo Aleksandar Paločević, zamenivši u nastavku "starosedeoca" Mirka Ivanića.

Uigravanje bi definitivno teklo brže da nije bilo povrede Mrdakovića, za koga je sasvim jasno da neće moći da nastupi ni u Torinu zbog problema sa petom. U njegovom odsustvu, Ognjen Ožegović bio je starter, a Šaleta Kordić džoker koji je ušao sa klupe i golom doveo Novosađane u vođstvo.

Kiksom odbrane pri poslednjem napadu Spartaksa, domaćin je, ipak, stvorio i iskoristio najbolju priliku da postigne gol. Stanisavljević se osvrnuo na primljeni pogodak i još jednom, za kraj, podvukao da će ceo tim izgledati bolje dok vreme bude odmicalo.

"Ovde u Letoniji pokazali smo da smo kvalitetnija ekipa od Spartaksa, mada nije blo lako u revanšu. Protivnik nam nije dozvolio mnogo, iako smo imali nekoliko šansi i nismo ih iskoristili. Nažalost, na kraju je bilo samo 1:1, verovatno zbog našeg pada koncentracije ... Što duže budemo igrali zajedno, sve će to izgledati bolje i bolje, iz utakmice u utakmicu i iz kola u kolo. Uveren sam u to".

Fudbaleri Vojvodine doputovali su u Beograd iz Letonije u noći između četvrtka i petka. Posle odmora, a pre odlaska u Torino, očekuje ih gostovanje Radniku u Surdulici (nedelja, 18.00 časova).


"Mogli i ja - saradnja je laka"

Stanisavljević je u četvrtak zaigrao na desnoj strani sa Ivanom "Moglijem" Lakićevićeim iza sebe.

Zajedno su proveli sezonu u Donjem Sremu, zajedno su ovog leta stigli na "Karađorđe". U Letoniji su u nekoliko situacija pokazali da se odlično "kapiraju" i u crveno-belom dresu.

"Slažem se, jer se poznajemo i proveli smo godinu u Donjem Sremu, igrajući jedan uz drugog. Nama je lako da sarađujemo", rekao je Stanisavljević.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...