Press / Dnevnik: Loš start Vojvodine popravlja pobeda

Loš start Vojvodine popravlja pobeda26.07.2015. 16:46

Dnevnik(0)
S

ada već može da se kaže kako su fudbaleri Vojvodine ušli u pun, izuzetno dinamičan i težak ritam igranja. Iako se u domaćoj konkurenciji igra tek drugo kolo, iza crveno-belih je već dosta evropskih utakmica, a tek im nailaze važni ispiti. Prvi iz kategorije takvih polažu u nedelju u Surdulici, gde fudbaleri Radnika debituju pred svojom publikom u elitnom rangu.Fudbaleri Vojvodine žele da isprave loš utisak iz prvog kola, kada ih je, na „Karađorđu“, ubedljivo pobedio Čukarićki (0:4), što znači da su im ambicije najveće.

- Znamo da nam u Surdulici neće biti lako, ali znaju se i naše ambicije, pa ćemo potražiti i, nadam se, pronaći put do uspeha – istakao je Zlatomir Zagorčić, šef stručnog štaba Novosađana. – Iza nas je naporno gostovanje u Letoniji, ali verujem u momke koji nose dres Vojvodine i u njihovu rešenost da osvojimo prve bodove u Superligi.

S obzirom na činjenicu da se igraju dve utakmice nedeljno, logično je da dolazi do promena u sastavu, pa je realno da se dogodi da starteri iz Letonije ne istrče na teren u Sudrudulici.

- Već u Letoniji napravili smo neke promene, pa je igrao Lakićević umesto Vasilića, u tim se vratio i Maksimović, a umesto Stamenića šansu je dobio Babić. Tokom utakmice zamenio sam Ivanića, Stanisavljevića i Ožegovića. Zadovoljan sam zbog toga što su igrači koji su ušli na teren pokazali da s punim pravom mogu da računam na njih, a Šaleta Kordić je postigao i jedini gol za nas.

Zagorčić u duelu sa Radnikom neće moći da računa na povređene Mrdakovića i Pekarića.

- Još uvek nemamo konačni uvid u stanje Mrdakovićeve povrede pete, ali je izvesno da je pred njim duža pauza. Pekarić je, s druge strane, počeo da radi s ekipom, ali ću na njega moći da računam tek kada bude potpuno fizički spreman. Ne treba da zaboravimo da je van stroja i operisani Saša Ćurko, dok su svi ostali zdravi i konkurisaće za sastav u Surdulici. Raduje me to što momci pokazuju volju i želju za napretkom, kao i da izdrže naporan ritam utakmica, pa s te strane nemam bojazni. Igrači su svesni ozbiljnosti obaveza koje su pred njima i nadam se da ćemo što duže igrati u ritmu četvrtak-nedelja, jer bi to značilo da dobro guramo i u Evropi. Svi moramo da verujemo u sebe i da izgradimo pobednički mentalitet u našem timu.

Neumorni defanzivni vezni Danilo Sekulić gostovanje u Letoniji je arhivirao i sasvim se okrenuo gostovanju Radniku.

- Moramo da popravimo loš utisak sa starta prvenstva, a to možemo samo pobedama. U Surdulici želimo da osvojimo tri boda, ali smo svesni da nas čeka težak zadatak, jer rival ima iskusnu i dobro ukomponovanu ekipu. Druge nam nema, idemo na pobedu, jer bi nam ona puno značila i pred gostovanje u Torinu, gde ćemo u četvrtak odmeriti snage sa Samdorijom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. No, nećemo o toj utakmici, sada nam je najveći izazov duel s Radnikom, a o svemu ostalom razmišljaćemo kada dođe vreme za to – kazao je Sekulić.

Današnja utakmica igra se na renoviranom stadionu u Surdulici koji prima 3.300 gledalaca, a početak je zakazan za 18 časova. Ekipa Vojvodine prespavala je u blizini Leskovca, tako da će koliko-toliko odmorna izaći na megdan novajliji u Superligi.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...