Press / Dnevnik: Okrenuti duelu sa Sampdorijom

Okrenuti duelu sa Sampdorijom27.07.2015. 22:49

Dnevnik(0)
P

rvo gostovanje na jugu Srbije, preciznije u Surdulici, moglo je umalo da se završi loše po fudbalere Vojvodine. Nošeni publikom i velikom željom da zabeleže prvu, istorijsku pobedu u Superligi, igrači Radnika su pretvorili, već posle 10 minuta, u vođstvo od 2:0. Domaćin je krenuo iz sve snage, nisu mu Novosađani parirali kako je šef stručnog štaba Zlatomir Zagorčić isplanirao i otuda neočekivana i ubedljiva prednost Surduličana.

- Loše smo ušli u utakmicu i brzo primili dva gola - složio se Zagorčić. - Posle toga bili smo prinuđeni da vijamo rezultat i, na kraju, u tome smo uspeli, ali nisam zadovoljan ishodom jer smo planirali da u duelu s Radnikom osvojimo sva tri boda. Izborili smo remi, stvarali prilike, ali gol za pobedu nismo postigli.

U ovoj utakmici Zagorčić je zamislio da odmori pojedine igrače, pa je u startnoj postavi bilo promena. Umesto Žakule na golu je bio Marko Kordić, mesto Nastića uz levu aut liniju zauzeo je Slaviša Radović, a na poziciji zadnjeg veznog zaigrao je Darko Puškarić umesto Danila Sekulića.

- Činjenica je da sam želeo da pojedince odmorim, ali sam od te ideje, kako je vreme odmicalo, morao da odustanem - objasnio je Zagorčić. - U drugom poluvremenu uveo sam u igru Sekulića i Paločevića, zaigrao je i Šaleta Kordić i to je donelo rezultat. Stigli smo do zasluženog remija, ali taj susret moramo brzo da zaboravimo.

Pred Vojvodinom je već sutra put u Torino, gde u četvrtak igra prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj će joj domaćin biti Sampdorija iz Đenove.- Odmah po završetku susreta u Surdulici, okrenuli smo se novom, evropskom izazovu koji je pred nama i počeli da se pripremamo za utakmicu sa Sampdorijom. Ritam u kojem se nalazimo je zaista zgusnut i dobro je što imam 25 igrača na okupu, a time i mogućnost da kombinujem i šansu pružim onima za koje članovi stručnog štaba i ja mislimo da će najbolje odgovoriti taktičkim zamislima.

Prvenac u dresu Vojvodine u Surdulici je postigao Ognjen Ožegović, a konačni rezultat od 2:2 postavio je Mirko Ivanić. Standardno dobru partiju u veznom redu pružio je Novica Maksimović, koji je bio među zapaženijim pojedincima.

- Domaćin je krenuo agresivno, nošen podrškom publike, a mi smo jako slabo ušli u utakmicu i zbog toga smo veoma brzo primili dva gola - rekao je Maksimović. - Srećom, brzo smo se vratili i domaćin nam više nije pripretio, a mi smo preuzeli dominaciju na terenu i na vreme smanjili vođstvo Radnika. U drugom poluvremenu smo izjednačili, stvarali smo šanse i posle toga, ali nismo uspeli da postignemo i treći gol, odnosno da osvojimo čitav plen. Šta da se radi, nemamo vremena za žaljenje, već moramo da se okrenemo možda i najvažnijoj utakmici u sezoni, sa Sampdorijom u Torinu. Idemo u Italiju da pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat pred revanš na našem stadionu.

Šta pod povoljnim rezultatom mislite?

- Čini mi se da bi nam dobar bio i remi, pod uslovom da postignemo barem jedan gol - kao iz topa odgovorio je Maksimović.


Pekarić i dalje neizvestan

Već dugo u kombinaciji za startni tim Vojvodine nema kapitena Nina Pekarića, koji je, na pripremama na Zlatiboru, obnovio povredu leđa. Iskuni štoper je počeo da trenira sa saigračima, a dr Borka Vukosava, šefa medicinske ekipe Vojvodine, zamolili smo za procenu da li će Pekarić biti kadar da eventualno zaigra u Torinu.

- Još uvek nisam siguran u Pekarićevo stanje, tim pre što u poslednja dva dana nisam imao, zbog puta u Surdulicu, uvid u to kako se ponaša na treninzima - rekao je dr Vukosav. - Sada ću ga pratiti i tek onda ću moći da procenim da li će od mene dobiti “zeleno svetlo”. Nije još uvek prošao sve testove i od njih će zavisiti konačna odluka. Što se Mrdakovića tiče, on se oseća bolje, ali sigurno neće biti spreman za prvi susret sa Sampdorijom. Videćemo kako će se osećati i da li će biti u kombinaciji za revaš u Novom Sadu.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...