Press / Dnevnik: U Voši spremni za veliki izazov

U Voši spremni za veliki izazov29.07.2015. 09:28

Dnevnik(0)
P

osle teškog gostovanja u Surdulici i utakmice s domaćim Radnikom (2:2), fudbaleri Vojvodine nisu imali puno vremena za odmor. U sredu odlaze na gostovanje u Torino, gde će u četvrtak (od 21 čas) odigrati prvu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Sampdorijom. Posle uvodnih duela u evropskoj konkurenciji koje su uspešno odradili, protiv mađarskog MTK i letonskog Spartaksa, pred crveno-belima je mnogo ozbiljniji ispit. Nasuprot timu šefa stručnog štaba Novosađana Zlatomira Zagorčića, naći će se Sampdorija, tim iz italijanske Serije A i rival koji izaziva poštovanje.

- Kompletirali smo materijal koji sadrži sve bitne informacije o Sampdoriji - rekao je Zagorčić. - Reč je o velikom klubu prema kojem osećamo respekt, ali sam ubeđen da ćemo u sutrašnju utakmicu ući bez straha. Igrači su spremni da odgovore izazovu, iako nema sumnje da uloga favorita pripada domaćinu. Pokušaćemo da u Torinu izborimo povoljan rezultat, što podrazumeva da, pre svega, postignemo barem jedan gol, a bio bih zadovoljan i nerešenim ishodom. Italijani imaju nekolicinu fantastičnih igrača u timu, ali je i naš motiv veliki. Zbog ovakvih utakmica treniramo i igramo fudbal.

Moći će Zagorčić da računa i na oporavljenog kapitena Nina Pekarića, koji je bio odsutan još od letnjih priprema na Zlatiboru zbog povrede leđa. Doktor Borko Vukosav dao je dozvolu odličnom štoperu i on će biti u kombinaciji za početni sastav na stadionu Olimpiko.- Ne bih trošio reči da objasnim s kako velikim klubom se sastajemo i koliko je to značajan ispit za sve nas - rekao je Pekarić. - Neću ništa ni da obećavam, osim toga da ćemo se potruditi da dostojno predstavljamo naš klub, grad i srpski fudbal u celini.

Trener Zagorčić na put u Italiju vodi ukupno 20 igrača, a jedino su iz ekipe i dalje odsutni povređeni Miljan Mrdaković i operisani Saša Ćurko. Po dolasku u Torino, novosadski fudbaleri će se smestiti u hotelu, a u večernjim satima, preciznije od 19.30 časova, odradiće trening na Olimpiku, kako bi se upoznali sa terenom i uslovima za igru.

Čarter let, u sredu, s Aerodroma “Nikola tesla” u Beogradu, zakazan je za 10.30 časova, a u ekspediciji Novosađana biće i brojni novinari, kao i prijatelji kluba, odnosno članovi uprave.


Moguć sastav Vojvodine

Iako Zlatomir Zagorčić kao po pravilu izbegava mogućnost da se izjasni o sastavu tima s kojim će početi utakmicu, pa ni ovog puta to nije učinio, usuđujemo se da ponudimo moguću kombinaciju ekipe Vojvodine u duelu sa Sampdorijom.

Susret bi mogli da počnu: Žakula - Vasilić, Pankov (Pekarić), Đurić, Nastić - Maksimović, Sekulić - Stanisavljević, Ivanić, Paločević (Stamenić) - Ožegović.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Jozef VelkerVođa "milionera"
Jozef Velker

Od tih prvih utakmica pa sve do 1951. godine Jozef je uvek bio ako ne najbolji onda jedan od onih koji je srce ostavljao na terenu...