Press / Dnevnik: Crveno-beli ne strahuju od velikog rivala

Crveno-beli ne strahuju od velikog rivala30.07.2015. 10:53

Dnevnik(0)
F

udbaleri Vojvodine, su posle sat i 40 minuta prijatnog leta „Avioletovim“ avionom iz Beograda, nešto iza podneva doputovali u Torino, gde ih u četvrtak očekuje prva utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sa Sampdorijom. Zbog nemogućnosti da se susret odigra na stadionu u Đenovi, gradu iz kojeg je popularna Sampa, duel se igra u 150 kilometara udaljenom Torinu. Kako smo saznali, ipak se očekuje da će veliki broj navijača Sampdorije doputovati i biti uz tim trenera Valtera Zenge.

Odmah po dolasku, usledio je transfer do hotela „Santo Stefano“ , u kojem su se novosadski crveno-beli odmorili i spremni i dobro raspoloženi dočekali trening na Olimpijskom stadionu. On je, kako to već obično biva, protekao u lakšem rastrčavanju igrača i osnovni cilj bio mu je da oni osete teren i ambijent u kojem će večeras zaigrati. Nema sumnje, u karijerama igrača koje predvodi Zlatomir Zagorčić, biće ovo možda i najznačajnija utakmica koju igraju, a oni su rešeni da pokažu koliko mogu i da, eventualno, iznenade renomiranog rivala.

Da li iz kurtoazije ili ne, to samo on zna, Valter Zenga ulogu favorita dodelio je Vojvodini, jer se njeni igrači „već nalaze u punom takmičarskom pogonu“, dok se Đenovljani „tek nalaze u fazi priprema za sezonu“, koja će u Italiji početi krajem avgusta. Nekadašnji sjajni golman očigledno želi da na ovaj način rastereti svoje igrače, a Zlatomir Zagorčić je, po dolasku u Torino, izjavio:

- Svesni smo da je velika razlika između italijanskog i srpskog klupskog fudbala, ali smo ovamo došli da pokažemo šta i koliko možemo. Sampdorija je favorit, tu nemam dilemu, a može kolega Zenga da ubeđuje javnost u suprotno koliko hoće. Zna se da mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da postignemo gol više i biće tako i u večerašnjem susretu. Nerešen rezultat, uz postignut barem jedan gol, savršeno bi nam odgovarao i to nam je osnovni cilj.

I ekipa Sampdorije sinoć je, odmah posle Novosađana, odradila trening, a oba trenera pojavili su se pred novinarima. Atmosfera među Novosađanima je veoma dobra, potvdio je to i Zagorčić, a igrači našeg tima jedva čekaju da počne duel sa renomiranim rivalom. Aleksandar Paločević, vezni fudbaler Vojvodine, kratko je rekao:

- Sigurno je da uloga favorita pripada domaćem timu, ali smo mi u Torino došli sa željom da pokažemo šta znamo i, ako se ukaže prilika, iznenadimo Sampdoriju. Osnovni cilj nam je da postignemo gol i da obezbedimo aktivan rezultat za revanš u Novom Sadu. Važno nam je da u utakmicu uđemo bez straha, da u njoj uživamo i pružimo maksimum i, u tom slučaju, možemo da napravimo ono što želimo.

Još uvek nije poznata startna postava Vojvodine koja će pokušati da stvori preduslove za iznenađenje. U Italiju je doputovalo 20 igrača, a u konkurenciji da zaigraju, ili se nađu na klupi za rezervne igrače, biće mesta za njih 18. Među kandidatima je i kapiten Nino Pekarić, koji, doduše, nije trenirao u proteklom periodu zbog povrede leđa. On je s radom sa ekipom počeo tek nedavno, ali i njegovo samo prisustvo puno znači Novosađanima.

Duel Sampdorija – Vojvodina počinje u 21 čas.


Čak 30 novinara uz Vošu

Zajedno sa fudbalerima, prijateljima kluba i rukovodstvom Vojvodine, u Italiju je doputovala i grupa od čak 30 predstavnika srpskih medija, koji će izveštavati sa utakmice protiv Sampdorije.

Interesovanje javnosti je izuzetno, pa praktično nema važnijeg medija iz naše zemlje koji nije poslao svog izveštača u Torino.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Milan Bojović

Bojke za Vošine pobedničke bojeve

Lista strelaca
Zukić9
Ivanović8
Vukanović7
Radulović6
Milosavljević4
Petrović3
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Campbell2

Igrač sezone
Vukanović23
Radulović20
Zady Sery18
Zukić15
Milosavljević15
Índio14
Ivanović12
Carević12
Čumić12
Korać10

Sećanja
Sima MilovanovVečiti kapiten
Sima Milovanov

Mada najmlađi po stažu u ekipi, preuzeo je žutu traku od Avramovića zbog standardne forme i odgovornog mesta u timu. Njegov desetogodišnji staž u ulozi kapitena jedan je od najdužih...