Press / Sportski žurnal: SPREMNI DA IZNENADE: Vojvodina gostuje Sampdoriji u Torinu

SPREMNI DA IZNENADE: Vojvodina gostuje Sampdoriji u Torinu30.07.2015. 11:02

Sportski žurnal(0)
R

etko ko se od prvotimaca Vojvodine može pohvaliti da je u karijeri igrao značajniju utakmicu od one koja sledi u četvrtak protiv Sampdorije, prve od dve u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Što samo po sebi dovoljno govori o značaju 90 minuta na torinskom stadionu, ali i o kvalitetima kluba iz Đenove koji je prošle sezone, pod rukovodstvom Siniše Mihajlovića, pripadao vrhu Serije A.

Iako italijanski klupski fudbal nije što je nekad bio, a ni Sampdorija danas nije što je bila u vreme kad je na klupi sedeo Vujadin Boškov, ipak se u redovima Novosađana slažu da je Sampdorija na papiru favorit.

– Suočićemo se s klubom bogate istorije i ekipom koja zaslužuje visoko poštovanje. Dakle, dužni smo da sa respektom izađemo na teren, ali to nikako ne znači da će nas obuzeti strah. Bićemo spremni da se inspirisani ambijentom i veličinom protivnika odupremo srcem, uložimo sve što možemo za rezultat koji nam daje nadu u revanšu idućeg četvrtka na našem stadionu – kaže Zlatomir Zagorčić, prvi stručnjak novosadskog superligaša, uz Partizan jedinog preostalog predstavnika srpskog klupskog fudbala na evropskoj sceni.

Na pitanje šta podrazumeva pod povoljnim rezultatom, Zagorčić uzvraća unapred pripremljenim odgovorom.

– To bi bio remi, uz postignut gol.

Takav rasplet, nema dileme, predstavljao bi pravi podvig za Vojvodinu, koja je lako savladala prve dve evropske prepreke protiv mađarskog MTK-a i letonskog Spartaksa, ali koja u domaćoj konkurenciji nije blistala na prvenstvenom startu. Novosađani su ubedljivo poraženi kod kuće od Čukaričkog (0:4) i samo remizirali sa superligaškim debitantom Radnikom u Surdulici (2:2).

– Biće u Torinu sasvim druga priča. Pred nama je veliki izazov, ali i još veća inspiracija za svakog ko bude dobio šansu. Za ovo smo se spremali i po svemu uloženom na prethodnim evropskim utakmicama apsolutno zaslužili priliku da se odmerimo s renomiranim rivalom. Spremni smo na istrajnu borbu od prvog do poslednjeg minuta.

Koliko na pristup i izbor taktičkog plana utiče to što posle Torina ostaje i revanš na novosadskom „Karađorđu”, prvi stručnjak Novosađana odbija da se bavi kalkulacijama.

– Želimo da se nadigravamo, a videćemo koliko ćemo biti uspešni u realizaciji takvog plana. Po profilu igrača s kojima raspolažemo, više nam odgovara ofanzivna orijentacija. Tako ćemo se postaviti pred publikom u Torinu, s tim što je jasno da sadržaj utakmice ne zavisi samo od Vojvodine. Pita se, naravno, i Sampdorija.

A, kakvo mišljenje se o timu iz Đenove nameće na osnovu pribavljenih i proanaliziranih snimaka do sada odigranih pripremnih utakmica, uz svakako važnu napomenu da rivalova forma nije stabilizovana jer fudbalska sezona u Italiji još nije počela. Uprkos tome, dileme nema.

– Sampdorija deluje kao snažan kolektiv, s četvoricom, petoricom izuzetnih pojedinaca. Prostudirali smo svakog, kao i igru tima u celini, tako da s te strane ne očekujem eventualna iznenađenja. Bitno je da verujemo u sebe, da budemo odvažni, složni i disciplinovani. Optimista sam, verujem u momke i očekujem da će se na lep način predstaviti u večerašnjoj utakmici.


VUJKE I TOZA ZA SAMPDORIJU PRED NOVOSAĐANIMA

Pokojni Ivica Brzić, član šampionskog tima Vojvodine iz 1966. godine, svojevremeno je ispričao malo poznati detalj iz istorije novosadskog fudbala.

– Igrom slučaja dogodilo se da sam jednu utakmicu u karijeri odigrao protiv Vujadina Boškova i Toze Veslinovića. Dogodilo se to početkom šezdesetih, u vreme kad sam bio član Novog Sada. Na stadionu Vojvodine odigrali smo prijateljsku utakmicu sa Sampdorijom u čijim redovima su igrali Vujke i Toza, dva istaknuta igrača Vojvodine, koji su neposredno pre toga karijeru nastavili u klubu iz Đenove.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Jovo Bosančić

Najdraži momenat mi je bio kada smo izbacili Mančester Junajted iz kupa. Igranje u Premijer ligi je bilo ostvarenje mog sna!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
dr Kosta HadžiOsnivač
dr Kosta Hadži

Nacionalni revolucionar, sportista i sportski radnik, kulturni poslenik, politički prvak, socijalni radnik i uglednik advokatskih organizacija. Začuđujuće je da se toliko energije našlo u venama ovog čoveka...