Press / Dnevnik: Fenomenalan rezultat, a sada – oprez!

Fenomenalan rezultat, a sada – oprez!01.08.2015. 20:22

Dnevnik(0)
K

o je to mogao makar i da nasluti? Jedan srpski tim održao je pravu fudbalsku lekciju članu italijanske Serije A, pokazujući da u ovoj zemlji postoji kvalitet za evropsku scenu, ali da se negde duboko pritajio. Samo povremeno se prikaže, ozari sve nas, ali ne umemo da ga zadržimo, da traje i vrati iz sive zone ovdašnji posrnuli fudbal.

Elem, Vojvodina je, na stadionu Olimpiko u Torinu, do nogu potukla velikog favorita, ekipu Sampdorije, u prvom susretu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Četiri lopte u mreži golmana Vivijanija dovoljna su da oslikaju sve ono što se u severnoj Italiji dešavalo u četvrtak uveče. Novosađani su bili hrabri, beskompromisni i raspoloženi, onemogućivši Valtera Zengu i njegove učenike da pokaži bilo šta. Na terenu je, praktično, postojala samo jedna ekipa, predvođena s nekolicinom sjajnih pojedinaca poput Ognjena Ožegovića, Aleksandra Stanisavljevića, Igora Đurića i komandanta parade – Mirka Ivanića.

- Pred početak utakmice bio sam u svlačionici naše ekipe – rekao je na aerodromu u Torinu predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović. – Rekao sam momcima da ništa od njih ne zahtevamo, osim da uđu hrabro u utakmicu i pokažu šta znaju. Da se bore i da se takmiče. U tom slučaju, podvukao sam, niko i ni zbog čega ne bi imao pravo da im bilo šta zameri. Videli ste šta i koliko mogu, zato sam izuzetno srećan i ponosan na sve njih, kao i na članove stručnog štaba.

Novosađani su pokazali netipičan dijapazon majstorija, protkan kolektivnom igrom, visokim presingom, sjajnom taktičkom postavkom, disciplinom i odgovornošću. Anđelo Palombo i njegovi saigrači, prosto su nestali u događanjima na terenu, a Voša je, kako je vreme odmicalo, bila sve sugestivnija, jača, moćnija...

- U svakoj utakmici, ponovo podsećam, igramo sa željom da postignemo gol više od rivala – istakao je šef stručnog štaba crveno-belih Zlatomir Zagorčić. - Bilo je tako i u duelu sa Sampdorijom, biće isto dok sam na klupi Vojvodine. Teško mi je da pričam, puno je emocija... Sinoć su momci odigrali fantastičnu utakmicu i ja im čestitam, ponosan sam na sve nas, ali biće i dana kada nećemo blistati kao protiv ekipe iz Đenove. Međutim, bitna je ideja s kojom igramo. Lepo je posle ovakve pobede, ali dao sam igračima par minuta da je proslave, jer nas već u nedelju očekuje duel s Javorom u Superligi Srbije i već smo se okrenuli toj utakmici. Naravno, tu je i revanš utakmica sa Sampdorijom, drugi deo ove priče i moraćemo da budemo skoncentrisani.

Dvostruki strelac Ognjen Ožegović postigao je prelepe golove, kojima je stavio tačku na priču u Torinu.

- Posle ovakve pobede, osećaj je neopisiv – rekao je napadač Vojvodine. – Naporno smo radili da stignemo do ovde i mnogi nas nisu shvatali ozbiljno. Naši navijači jesu, prevalili su veliki put da stignu u Torino i hvala im na podršci i veri u nas. Idemo dalje...

Neumorni vezni fudbaler Danilo Sekulić ostavio je srce na terenu i dao veliki doprinos, baš kao i svi njegovi saigrači, sjajnoj pobedi:

- Presrećan sam, nema šta – dodao je Sekulić. – Ostvarili smo baš veliku pobedu, ali nemamo puno vremena za slavlje. Već u nedelju nas čeka utakmica s Javorom, a onda sledi priprema revanša s Italijanima. Moramo da ostanemo fokusirani i da potvrdimo odličnu igru iz Torina.

Juče su Novosađani imali slobodno prepodne, odmorili su se koliko su to uopšte mogli, a već od 19 časova imali su trening i pripremu za duel s Ivanjičanima. Pokazali su crveno-beli da imaju potencijal za vrhunske, evropske partije i bilo bi jako lepo da u istom stilu nastave već u susretu s Javorom, a posebno u revanšu sa Sampdorijom. Imaju sjajan rezultat sa Olimpika, ali taj trijumf valja potvrditi i na „Karađorđu“ i zato je od velike važnosti da sačuvaju mir, dozu opreza i bistre glave. Ako u tome uspeju, sigurni smo, vrata plej-ofa za plasman u grupnu fazu Lige Evrope širom su im otvorena.


Ivanić:Uživali smo

Mirko Ivanić bio je centralna figura duela s Italijanima. Kretao se lako po terenu, delio lopte saigračima, a bio je strelac i prvog gola za Novosađane u 4. minutu.

- Postigli smo taj gol na vreme i videli da možemo da igramo s rivalom. Opustili smo se i uživali na terenu, a mislim da smo mnogo više želeli ovu pobedu, San je svakog fudbalera da dobije aplauze protivničkih navijača, kao što sam ih ja dobio od simpatizera Sampdorije – rekao je Ivanić.


Zenga: Ja sam kriv

Trener i predsednik Sampdorije bili su šokirani, ali i iskreni posle debakla njihove ekipe u četvrtak uveče. Kamere su kada se meč završio snimile trenera Sampe Valtera Zengu koji je konstantno ponavljao: „Ja sam kriv. Ne treba Ajnštajn da budete da shvatite da morate da se izvinite posle 0:4. Trener je tu da stane ispred svih”. Sampdorija je prošle sezone bila jedno od najvećih iznenađenje u Seriji A sa Sinišom Mihajlovićem, koga je Zenga nasledio ovog leta.

- Može biti pozivitno da izvučemo poruke. Želimo što pre novi meč da bi smo brzo zaboravili. Došao sam prvog jula, neki igrači nisu spremni, neki su otišli. Moramo nekoga kupiti - rekao je Zenga koji nije hteo da izdvoji nekog igrača Vojvodine koji mu je privukao pažnju.

Nekoliko minuta po završetku utakmice na zvaničnom sajtu Sampdorije osvanulo je i izvinjenje predsednika Masima Ferera navijačima.

- Mogu samo da kažem veliko hvala našim navijačima koji su kao i uvek bili divni. Zaslužili smo da izgubimo i ja im se izvinjavam. Mnogo toga je bilo pogrešno. Ovo nije moja Sampdorija, ovo nije snažan tim koji gradimo. Možda nam nije suđeno da prođemo. Ali, imamo još jedan meč, a u fudbalu se nikada ne zna. Siguran sam da je ovaj tim snažan - rekao je predsednik Đenovljana.


Čestitka gradonačelnika

U FK Vojvodina juče su stizale mnogobrojne čestitke posle veličanstvene pobede u Torinu. Među njima, posebno se izdvojila ona koju je predsedniku novosadskog kluba uputio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Poštovani gospodine Šćepanoviću, u ime Grada Novog Sada i u svoje lično ime, od srca čestitam FK Vojvodina, upravi, igračima, stručnom štabu, kao i svim navijačima na izvanrednoj pobedi protiv italijanske Sampdorije.
Iskoristio bih takođe ovu priliku da vam čestitam i na svim dosadašnjim pobedama u evropskim takmičenjima, ali i poželim puno uspeha u predstojećim mečevima“ – piše, između ostalog, u čestitci prvog čoveka Novog Sada.

Tokom dana prosto su pljuštale čestitke na adresu Vojvodine od raznih klubova, pojedinaca, sportskih radnika i ljubitelja fudbala iz zemlje i čitavog regiona.


Ulaznice za revanš od ponedeljka

Ulaznice za revanš utakmicu sa Samdorijom, koja je na programu u četvrtak, 6. avgusta, u prodaji će se naći već u ponedeljak. Njihova cena iznosiće 500 dinara (Zapad), 300 dinara (Istok) i 200 dinara (Sever) i moći će da se kupe u Gigs tiksu (Pariski magazin), kao i na centralnoj blagajni na zapadnoj tribini, na stadionu „Karađorđe“, od 12 do 18 časova.

Zbog ogormnog interesovanja koje vlada za ovaj duel, iz FK Vojvodina pozivaju gledaoce da blagovremeno obezbede karte. Ujedno, za ovu utakmicu važiće nove pretplatne ulaznice.

Vesti
NIKOLA ČUMIĆ najbolji igrač sezone 2022/2023

Najbolji strelac tima, ponovo je i igrač sezone – u devetanest godina dugoj tradijiciji, NIKOLA ČUMIĆ je izabran za “Igrača sezone 2022/2023”, od strane navijača FK Vojvodine okupljenih oko Foruma i Sajta fkvojvodina.com! Kako su mu, sve do poslednjeg kola,...

Intervju
Goran Smiljanić

Želim da se na kraju ove sezone radujem trofeju, mojoj pozitivnoj promeni i Voši o kojoj priča Evropa!

Lista strelaca
Radulović6
Vukanović6
Zukić6
Milosavljević4
Zady Sery3
Čumić2
Bolingi2
Ivanović2
Índio2
Vukić1

Igrač sezone
Vukanović21
Radulović20
Milosavljević15
Zukić14
Zady Sery14
Índio14
Čumić12
Carević8
Rosić8
Rosić6

Sećanja
FK Vojvodina u prošlostiJedan jedini klub
FK Vojvodina u prošlosti

Priča Fudbalskog Kluba Vojvodina započinje u proleće sad već davne 1914. godine. Dok se svet spremao za rat, grupa omladinaca rešila je da osnuje fudbalski klub...